Maku

Linssitäytteiset kesäkurpitsat

50 min
4
2

Linssitäytteiset kesäkurpitsat

GL
KA
MU
2
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkesäkurpitsaa (4 kpl)
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 150 gjuuriselleriä
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 dllinssejä (punaisia)
  • 2 1/2 dlvettä
  • 2 tloreganoa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1 tlhunajaa
  • 100 gjuustoa (rasvaa 9-11 %) (raastettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Halkaise ja koverra kesäkurpitsat lusikalla. Nosta kesäkurpitsaveneet leivinpaperoidulle pellille. Hienonna kurpitsojen sisukset.
Kuori ja hienonna muut kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää hienonnettu kesäkurpitsa, siivilässä huuhdotut linssit, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat lähes kypsiä. Mausta tomaattipyreellä ja hunajalla.
Täytä kesäkurpitsat linssimuhennoksella. Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista linssitäytteisiä kesäkurpitsoja 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä