


Linssitäytteiset kesäkurpitsat
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
kesäkurpitsaa (4 kpl)
1 kpl
sipulia
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
150 g
juuriselleriä
1/2 rkl
rypsiöljyä
1 dl
linssejä (punaisia)
2 1/2 dl
vettä
2 tl
oreganoa
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
timjamia
1/4 dl
tomaattipyreetä
1 tl
hunajaa
100 g
juustoa (rasvaa 9-11 %) (raastettuna)
Halkaise ja koverra kesäkurpitsat lusikalla. Nosta kesäkurpitsaveneet leivinpaperoidulle pellille. Hienonna kurpitsojen sisukset.
Kuori ja hienonna muut kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa.
Lisää hienonnettu kesäkurpitsa, siivilässä huuhdotut linssit, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat lähes kypsiä. Mausta tomaattipyreellä ja hunajalla.
Täytä kesäkurpitsat linssimuhennoksella. Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista linssitäytteisiä kesäkurpitsoja 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat