


Linssitäytteiset bataatit – näissä himohyvissä mukuloissa maistuvat feta, kardemumma ja inkivääri
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Makeiksi paahtuneet bataatit täytetään ihaniksi kardemummalla maustetulla feta-linssiseoksella. Haarukoi siis menemään ja sano NAM!
Reseptin ainekset
6 annosta
Linssitäytteiset bataatit
3 (1 ¼ kg)
bataattia
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
Täyte
1 ½ dl (125 g)
vihreitä linssejä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 tl
fariinisokeria
1 tl
kurkumaa
¾ tl
suolaa
½ tl
kardemummaa
1 rku
tuoretta korianteria (silputtuna)
200 g
fetajuustoa
Linssitäytteiset bataatit tehdään näin:
- Huuhtele ja halkaise bataatit.
- Nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele ne öljyllä ja ripottele päälle suolaa.
- Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
- Huuhtele linssit siivilässä. Keitä ne vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit.
- Mausta linssit öljyllä, inkiväärillä, sokerilla, kurkumalla, chilillä, suolalla, kardemummalla ja korianterilla. Murenna joukkoon feta. Tarkista maku.
- Viillä bataatteihin viilto ja levennä sitä hieman lusikalla. Täytä bataatinpuolikkaat linssiseoksella. Paista linssitäytteisiä bataatteja 225-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes täyte saa kauniin värin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat