Linssitäytteiset bataatit – näissä himohyvissä mukuloissa maistuvat feta, kardemumma ja inkivääri
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Makeiksi paahtuneet bataatit täytetään ihaniksi kardemummalla maustetulla feta-linssiseoksella. Haarukoi siis menemään ja sano NAM!
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.11.2018

Linssitäytteiset bataatit – näissä himohyvissä mukuloissa maistuvat feta, kardemumma ja inkivääri
Ainekset (6 annosta)
Linssitäytteiset bataatit
- 3 (1 ¼ kg)bataattia
- 2 rklrypsiöljyä
- ½ tlsuolaa
Täyte
- 1 ½ dl (125 g)vihreitä linssejä
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
- 1 tlfariinisokeria
- 1 tlkurkumaa
- ¾ tlsuolaa
- ½ tlkardemummaa
- 1 rkutuoretta korianteria (silputtuna)
- 200 gfetajuustoa
Linssitäytteiset bataatit tehdään näin:
- Huuhtele ja halkaise bataatit.
- Nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele ne öljyllä ja ripottele päälle suolaa.
- Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
- Huuhtele linssit siivilässä. Keitä ne vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit.
- Mausta linssit öljyllä, inkiväärillä, sokerilla, kurkumalla, chilillä, suolalla, kardemummalla ja korianterilla. Murenna joukkoon feta. Tarkista maku.
- Viillä bataatteihin viilto ja levennä sitä hieman lusikalla. Täytä bataatinpuolikkaat linssiseoksella. Paista linssitäytteisiä bataatteja 225-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes täyte saa kauniin värin.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4