Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Linssitäytteiset bataatit – näissä himohyvissä mukuloissa maistuvat feta, kardemumma ja inkivääri

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Makeiksi paahtuneet bataatit täytetään ihaniksi kardemummalla maustetulla feta-linssiseoksella. Haarukoi siis menemään ja sano NAM!

12.11.2018
Reseptin ainekset
6 annosta
Linssitäytteiset bataatit
3 (1 ¼ kg)
bataattia
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
Täyte
1 ½ dl (125 g)
vihreitä linssejä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 tl
fariinisokeria
1 tl
kurkumaa
¾ tl
suolaa
½ tl
kardemummaa
1 rku
tuoretta korianteria (silputtuna)
200 g
fetajuustoa

Linssitäytteiset bataatit tehdään näin:

  1. Huuhtele ja halkaise bataatit.
  2. Nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele ne öljyllä ja ripottele päälle suolaa.
  3. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
  4. Huuhtele linssit siivilässä. Keitä ne vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit.
  5. Mausta linssit öljyllä, inkiväärillä, sokerilla, kurkumalla, chilillä, suolalla, kardemummalla ja korianterilla. Murenna joukkoon feta. Tarkista maku.
  6. Viillä bataatteihin viilto ja levennä sitä hieman lusikalla. Täytä bataatinpuolikkaat linssiseoksella. Paista linssitäytteisiä bataatteja 225-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes täyte saa kauniin värin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt