Maku

Linssitäytteiset bataatit – näissä himohyvissä mukuloissa maistuvat feta, kardemumma ja inkivääri

1 h 15 min
KA
4
1

Makeiksi paahtuneet bataatit täytetään ihaniksi kardemummalla maustetulla feta-linssiseoksella. Haarukoi siis menemään ja sano NAM!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (6 annosta)

Linssitäytteiset bataatit

  • 3 (1 ¼ kg)bataattia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • ½ tlsuolaa

Täyte

  • 1 ½ dl (125 g)vihreitä linssejä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 tlfariinisokeria
  • 1 tlkurkumaa
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlkardemummaa
  • 1 rkutuoretta korianteria (silputtuna)
  • 200 gfetajuustoa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Linssitäytteiset bataatit tehdään näin:

  1. Huuhtele ja halkaise bataatit.
  2. Nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele ne öljyllä ja ripottele päälle suolaa.
  3. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
  4. Huuhtele linssit siivilässä. Keitä ne vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit.
  5. Mausta linssit öljyllä, inkiväärillä, sokerilla, kurkumalla, chilillä, suolalla, kardemummalla ja korianterilla. Murenna joukkoon feta. Tarkista maku.
  6. Viillä bataatteihin viilto ja levennä sitä hieman lusikalla. Täytä bataatinpuolikkaat linssiseoksella. Paista linssitäytteisiä bataatteja 225-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes täyte saa kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
4