Linssitahna
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Linssitahna saa makua tomaattipyreestä, tuoreista yrteistä, chilistä ja valkosipulista. Se on maukas ja edullinen dippi tai levite, joka sopii ihan kaiken kanssa.
4.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.3.2015

Linssitahna
Ainekset (2 annosta)
- 1 dlpunaisia linssejä (ennen keittämistä)
- 1 kplvalkosipulia (tai 2)
- 1 tltuore punainen chili (1-2 cm pala, maun mukaan)
- 2 rklrucolaa (pieni nippu mitä tahansa yrttejä)
- 3 rklsitruuna mehua (1/2 sitruunan mehu)
- 3 rkloliiviöljyä
- 2 rkltomaattipyreetä
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustaapippuria
Keitä linssin paketin ohjeen mukaan. Kuori ja pilko valkosipuli. Pese ja pilko chili ja rucola. Purista sitruunasta mehu monitoimikoneeseen ja lisää muut ainekset. Aja tasaiseksi. Voit tehdä tahnan myös sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Säilytä jääkaapissa.
Nauti dippivihannesten kera, levitteenä tai salaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.6