Maku

Linssitahna

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Linssitahna saa makua tomaattipyreestä, tuoreista yrteistä, chilistä ja valkosipulista. Se on maukas ja edullinen dippi tai levite, joka sopii ihan kaiken kanssa.
4.6
0
Julkaistu: 21.3.2015


Ainekset (2 annosta)

  • 1 dlpunaisia linssejä (ennen keittämistä)
  • 1 kplvalkosipulia (tai 2)
  • 1 tltuore punainen chili (1-2 cm pala, maun mukaan)
  • 2 rklrucolaa (pieni nippu mitä tahansa yrttejä)
  • 3 rklsitruuna mehua (1/2 sitruunan mehu)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustaapippuria
Tulosta
Keitä linssin paketin ohjeen mukaan. Kuori ja pilko valkosipuli. Pese ja pilko chili ja rucola. Purista sitruunasta mehu monitoimikoneeseen ja lisää muut ainekset. Aja tasaiseksi. Voit tehdä tahnan myös sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Säilytä jääkaapissa.
Nauti dippivihannesten kera, levitteenä tai salaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.6
Kommentoi »