Maku

Linssi-kurpitsadal

1 h
5
2

Linssi-kurpitsadal

Pehmeän mausteinen dal lämmittää ihanasti viileämmän illan päivällisenä. Se sisältää runsaasti vihreitä linssejä, joiden kasviproteiinin ja kuidun ansiosta nälkä pysyy loitolla pitkään. Raikkaan jogurtin ja täysjyväriisin kanssa tarjoiltuna saat dalista herkullisen ja ravitsemuksellisesti tasapainoisen aterian!
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplvalkosipulinkynsi
  • 2 rkltuoretta inkivääriä (2 cm pala)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 200 gvihreitä linssejä
  • 1 kplmyskikurpitsaa
  • 2 rklkurkumaa
  • 2 rkljuustokuminaa
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlpippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja pilko pieneksi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä isossa kattilassa oliiviöljyssä hetki.

Keitä vedenkeittimessä tai toisessa kattilassa litra vettä valmiiksi.

Lisää inkiväärin ja valkosipulin joukkoon lävikössä huuhdellut linssit ja 5 dl kiehuvaa vettä. Anna porista keskilämmöllä. 

Kuori kurpitsa, poista siemenet ja siemennöyhtä. Pilko kurpitsa suupalan kokoisiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Lisää myös mausteet ja tomaattipyre. Kypsennä ruokaa noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä, välillä hämmentäen ja lisäten vettä aina välillä tarvittaessa (itselläni meni melkein litra vettä yhteensä).

Tarjoile kuumana täysjyväriisin, jogurtin ja sitruunalohkon kera. 

Vinkki!

Voit korvata myskikurpitsan parilla bataatilla. Ruoka säilyy hyvin ja maistuu vain paremmalta seuraavana päivänä jääkaapissa säilytettynä.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä