Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Linssi-kurpitsadal

1 h 0 min

Pehmeän mausteinen dal lämmittää ihanasti viileämmän illan päivällisenä. Se sisältää runsaasti vihreitä linssejä, joiden kasviproteiinin ja kuidun ansiosta nälkä pysyy loitolla pitkään. Raikkaan jogurtin ja täysjyväriisin kanssa tarjoiltuna saat dalista herkullisen ja ravitsemuksellisesti tasapainoisen aterian!

21.8.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
tuoretta inkivääriä (2 cm pala)
1 rkl
oliiviöljyä
200 g
vihreitä linssejä
1 kpl
myskikurpitsaa
2 rkl
kurkumaa
2 rkl
juustokuminaa
2 rkl
tomaattipyreetä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
pippuria

Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja pilko pieneksi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä isossa kattilassa oliiviöljyssä hetki.

Keitä vedenkeittimessä tai toisessa kattilassa litra vettä valmiiksi.

Lisää inkiväärin ja valkosipulin joukkoon lävikössä huuhdellut linssit ja 5 dl kiehuvaa vettä. Anna porista keskilämmöllä. 

Kuori kurpitsa, poista siemenet ja siemennöyhtä. Pilko kurpitsa suupalan kokoisiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Lisää myös mausteet ja tomaattipyre. Kypsennä ruokaa noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä, välillä hämmentäen ja lisäten vettä aina välillä tarvittaessa (itselläni meni melkein litra vettä yhteensä).

Tarjoile kuumana täysjyväriisin, jogurtin ja sitruunalohkon kera. 

Voit korvata myskikurpitsan parilla bataatilla. Ruoka säilyy hyvin ja maistuu vain paremmalta seuraavana päivänä jääkaapissa säilytettynä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt