Maku

Linssi-kasviskeitto

40 min
4.5
3

Linssi-kasviskeitto

GL
KA
MU
3
4.5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3 dllinssejä (punaisia)
  • 15 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 1 kplpurjoa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kplporkkanaa
  • 200 gjuuriselleriä
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1/2 tlpippurisekoitusta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tarjoiluun

  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kaada linssit siivilään ja huuhtele hyvin. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi.

Murenna liemikuutiot veteen. Hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi hyvin huuhdottu purjo. Lisää ne kattilaan. Leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan. Lusikoi kattilaan tomaattipyree ja lisää laakerinlehdet. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia ja lisää sitten linssit.

Keitä vielä noin 10 minuuttia. Lisää loppupuolella yrttimauste ja mausta lisäksi pippurisekoituksella ja tarvittaessa suolalla.

Ripottele linssi-kasviskeiton pinnalle persiljaa. Tarjoa linssi-kasviskeiton kanssa ranskankermaa tai ruokajogurttia.

•Mausta ranskankerma tai ruokajogurtti esim. chilillä tai currylla.

•Muut kuin kasvissyöjät voivat halutessaan lisätä keittoon esim. paistettuja nakki-, kinkku- tai pekonipaloja.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä