Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Linssi-kasviskeitto

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
1.1.2007
Reseptin ainekset
8 annosta
3 dl
linssejä (punaisia)
15 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
1 kpl
purjoa
3 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
porkkanaa
200 g
juuriselleriä
1/4 dl
tomaattipyreetä
2 kpl
laakerinlehteä
1/2 rkl
yrttimaustesekoitusta (suolaton)
1/2 tl
pippurisekoitusta
1/2 tl
suolaa
2 rkl
persiljaa (hienonnettuna)
Tarjoiluun
200 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Kaada linssit siivilään ja huuhtele hyvin. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi.

Murenna liemikuutiot veteen. Hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi hyvin huuhdottu purjo. Lisää ne kattilaan. Leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan. Lusikoi kattilaan tomaattipyree ja lisää laakerinlehdet. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia ja lisää sitten linssit.

Keitä vielä noin 10 minuuttia. Lisää loppupuolella yrttimauste ja mausta lisäksi pippurisekoituksella ja tarvittaessa suolalla.

Ripottele linssi-kasviskeiton pinnalle persiljaa. Tarjoa linssi-kasviskeiton kanssa ranskankermaa tai ruokajogurttia.

•Mausta ranskankerma tai ruokajogurtti esim. chilillä tai currylla.

•Muut kuin kasvissyöjät voivat halutessaan lisätä keittoon esim. paistettuja nakki-, kinkku- tai pekonipaloja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt