Maku

Linssi-kasvis-juustosalaatti

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
GL
KA
MU
4
0
Julkaistu: 30.3.2009


Ainekset (6 annosta)

  • 6 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 3 dllinssejä (punaisia)
  • 2 dlsitruunamehua
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 kplpunasipulia
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1/2 kplpunaista paprikaa
  • 1/2 kplkeltaista paprikaa
  • 1/2 kplvihreää paprikaa
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 2 dllehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • 1/4 kplkeräsalaattia
Tulosta

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon liemikuutio.

Huuhdo linssit siivilässä juoksevan veden alla ja lisää kattilaan. Anna linssien kiehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, kokeile kypsyyttä. Kaada keitinvesi pois.

Mausta kypsät linssit sitruunamehulla, etikalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku mieleiseksesi. Lisää öljy, hienonnettu sipuli, kuutioitu kurkku sekä paprikat, valutetut juustokuutiot ja hienonnettu persilja.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria linssi-kasvis-juustosalaattiin.

Tarjoa linssi-kasvis-juustosalaatti huuhdotuista ja valutetuista keräsalaatin lehdistä alkupalana tai näppiruokana.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »