


Linssi-kasvis-juustosalaatti
30 min
Reseptin ainekset
6 annosta
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutiota
3 dl
linssejä (punaisia)
2 dl
sitruunamehua
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 dl
rypsiöljyä
1 kpl
punasipulia
1/2 kpl
kurkkua
1/2 kpl
punaista paprikaa
1/2 kpl
keltaista paprikaa
1/2 kpl
vihreää paprikaa
200 g
fetajuustoa (rasvaa 18 %)
2 dl
lehtipersiljaa
Tarjoiluun
1/4 kpl
keräsalaattia
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon liemikuutio.
Huuhdo linssit siivilässä juoksevan veden alla ja lisää kattilaan. Anna linssien kiehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, kokeile kypsyyttä. Kaada keitinvesi pois.
Mausta kypsät linssit sitruunamehulla, etikalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku mieleiseksesi. Lisää öljy, hienonnettu sipuli, kuutioitu kurkku sekä paprikat, valutetut juustokuutiot ja hienonnettu persilja.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria linssi-kasvis-juustosalaattiin.
Tarjoa linssi-kasvis-juustosalaatti huuhdotuista ja valutetuista keräsalaatin lehdistä alkupalana tai näppiruokana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat