Maku

Linssi-juureskeitto

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
GL
KA
MU
3.7
0
Julkaistu 30.3.2009


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 10 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 500 gkeittojuuressekoitusta (pakaste)
  • 2 dllinssejä
  • 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dltuoretta oreganoa

Tarjoiluun

  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 1/2 dltuoretta oreganoa
Tulosta

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kattilaan liemikuutio, tomaattipyree, paprika, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet sekä jäiset juureskuutiot.

Huuhtele linssit siivilässä juoksevalla vedellä.

Kun keitto kiehuu, lisää linssit. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä. Lisää loppuvaiheessa yrttiseos ja suolaa sekä mustapippuria maun mukaan.

Hienonna linssi-juureskeiton pinnalle runsaasti tuoretta lipstikkaa tai oreganoa juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa linssi-juureskeiton kanssa halutessasi yrttimausteseoksella ja tuoreilla yrteillä maustettua ranskankermaa.

•Voit muunnella linssi-juureskeittoa, lisäämällä siihen paistettua pekonia, jauhelihaa tai makkaraa.

Kommentoi »