Kuvat
Julkaistu 30.3.2009

Linssi-juureskeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 10 dlvettä
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 70 gtomaattipyreetä
- 1/2 tlpaprikajauhetta
- 1 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 500 gkeittojuuressekoitusta (pakaste)
- 2 dllinssejä
- 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 2 dltuoretta oreganoa
Tarjoiluun
- 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
- 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
- 1/2 dltuoretta oreganoa
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kattilaan liemikuutio, tomaattipyree, paprika, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet sekä jäiset juureskuutiot.
Huuhtele linssit siivilässä juoksevalla vedellä.
Kun keitto kiehuu, lisää linssit. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä. Lisää loppuvaiheessa yrttiseos ja suolaa sekä mustapippuria maun mukaan.
Hienonna linssi-juureskeiton pinnalle runsaasti tuoretta lipstikkaa tai oreganoa juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa linssi-juureskeiton kanssa halutessasi yrttimausteseoksella ja tuoreilla yrteillä maustettua ranskankermaa.
•Voit muunnella linssi-juureskeittoa, lisäämällä siihen paistettua pekonia, jauhelihaa tai makkaraa.