Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Linssi-halloumisalaatti tahinijogurtilla

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Lämmin linssi-halloumisalaatissa maistuu myös paahdetut porkkanat ja fenkoli. Tahinijogurtti ja seesaminsiemenet raikastavat ihanasti tätä herkullista ateriaa.

18.2.2016
Reseptin ainekset
3 annosta
3 dl
vihreitä linssejä
200 g
halloumijuustoa
6 kpl
porkkanoita
1 kpl
keltasipuli
1 kpl
fenkoli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
tummaa balsamicokastiketta
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
persiljaa silputtuna
1 rkl
seesaminsiemeniä
mustapippuria
suolaa
Tahinijogurtti
2 dl
3,5% turkkilaista jogurttia
½ kpl
sitruunan mehu puristettuna
2 rkl
seesamitahnaa eli tahinia
1 rkl
persiljaa silputtuna
1 tl
oliiviöljyä
1 tl
kuminansiemeniä
1 tl
mustapippuria
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 200 °C.

Huuhtele linssit ja laita veteen kiehumaan 30 minuutiksi.

Kuori porkkanat ja sipuli. Poista fenkolista kova keskiosa. Lohko kasvikset uunipellille. Kaada päälle öljyä ja ripaus suolaa sekä mustapippuria. Pyöritä kasvikset tasaisesti öljyssä ja anna paahtua uunissa 40 minuuttia.

Yhdistä tahinijogurtin ainekset keskenään ja sekoita käsivispilällä huolella tasaiseksi kastikkeeksi. Jätä kylmään odottamaan tarjoilua.

Valuta kypsät linssit ja laita ne tarjoilukulhoon.

Yhdistä pienessä astiassa balsamico, murskattu valkosipulinkynsi ja seesaminsiemenet. Kaada linssien päälle ja sekoita.

Hienonna persilja ja lisää uunissa paahdettujen kasvisten kanssa linssien joukkoon.

Leikka halloumista muutaman sentin pätkiin ja paista kuumalla pannulla öljyssä 2 minuuttia per puoli, kunnes pinta on saanut pienen rusketuksen. Lisää valmiin salaatin pinnalle.

Tarjoile lämpimänä tai viilennettynä tahinijogurtin ja tuoreen leivän kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt