Maku

Linssi-halloumisalaatti tahinijogurtilla

55 min
4
1

Linssi-halloumisalaatti tahinijogurtilla

Lämmin linssi-halloumisalaatissa maistuu myös paahdetut porkkanat ja fenkoli. Tahinijogurtti ja seesaminsiemenet raikastavat ihanasti tätä herkullista ateriaa.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 3 dlvihreitä linssejä
  • 200 ghalloumijuustoa
  • 6 kplporkkanoita
  • 1 kplkeltasipuli
  • 1 kplfenkoli
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 2 rkltummaa balsamicokastiketta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 dlpersiljaa silputtuna
  • 1 rklseesaminsiemeniä
  • mustapippuria
  • suolaa

Tahinijogurtti

  • 2 dl3,5% turkkilaista jogurttia
  • ½ kplsitruunan mehu puristettuna
  • 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1 rklpersiljaa silputtuna
  • 1 tloliiviöljyä
  • 1 tlkuminansiemeniä
  • 1 tlmustapippuria
  • ripaus suolaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Lämmitä uuni 200 °C.

Huuhtele linssit ja laita veteen kiehumaan 30 minuutiksi.

Kuori porkkanat ja sipuli. Poista fenkolista kova keskiosa. Lohko kasvikset uunipellille. Kaada päälle öljyä ja ripaus suolaa sekä mustapippuria. Pyöritä kasvikset tasaisesti öljyssä ja anna paahtua uunissa 40 minuuttia.

Yhdistä tahinijogurtin ainekset keskenään ja sekoita käsivispilällä huolella tasaiseksi kastikkeeksi. Jätä kylmään odottamaan tarjoilua.

Valuta kypsät linssit ja laita ne tarjoilukulhoon.

Yhdistä pienessä astiassa balsamico, murskattu valkosipulinkynsi ja seesaminsiemenet. Kaada linssien päälle ja sekoita.

Hienonna persilja ja lisää uunissa paahdettujen kasvisten kanssa linssien joukkoon.

Leikka halloumista muutaman sentin pätkiin ja paista kuumalla pannulla öljyssä 2 minuuttia per puoli, kunnes pinta on saanut pienen rusketuksen. Lisää valmiin salaatin pinnalle.

Tarjoile lämpimänä tai viilennettynä tahinijogurtin ja tuoreen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä