Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Linsseillä ja fetalla täytetty myskikurpitsa

1 h 15 min

Myskikurpitsa täytetään marokkolaisittain maustetuilla linsseillä, korianterilla ja fetajuustolla.

15.9.2017
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kpl
iso myskikurpitsa (1 kg)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
Täyte
1 dl
vihreitä linssejä
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 dl
myskikurpitsan sisusta silputtuna
tuoretta korianteria (1 ruukku)
1–1 1/2 tl
ras el hanout -mausteseosta
3/4 tl
suolaa
200 g
fetajuustoa

Täytetty myskikurpitsa valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet lusikalla. Koverra kurpitsojen sisusta sen verran, että saat sitä silputtuna 2 dl täytettä varten. 
  2. Nosta kurpitsanpuolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele ne öljyllä.
  3. Paahda kurpitsoja 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Huuhtele linssit siivilässä. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit.
  5. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää kurpitsasilppu ja jatka kuullottamista, kunnes kurpitsa pehmenee. Mausta hienonnetulla korianterilla, ras el hanoutilla ja suolalla.
  6. Lisää valutetut linssit ja murenna joukkoon feta. Tarkista maku.
  7. Täytä kurpitsanpuolikkaat linssiseoksella. Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes täyte saa kauniin värin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt