


Linsseillä ja fetalla täytetty myskikurpitsa
1 h 15 min
Myskikurpitsa täytetään marokkolaisittain maustetuilla linsseillä, korianterilla ja fetajuustolla.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kpl
iso myskikurpitsa (1 kg)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
Täyte
1 dl
vihreitä linssejä
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 dl
myskikurpitsan sisusta silputtuna
tuoretta korianteria (1 ruukku)
1–1 1/2 tl
ras el hanout -mausteseosta
3/4 tl
suolaa
200 g
fetajuustoa
Täytetty myskikurpitsa valmistuu näin:
- Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet lusikalla. Koverra kurpitsojen sisusta sen verran, että saat sitä silputtuna 2 dl täytettä varten.
- Nosta kurpitsanpuolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele ne öljyllä.
- Paahda kurpitsoja 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Huuhtele linssit siivilässä. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää kurpitsasilppu ja jatka kuullottamista, kunnes kurpitsa pehmenee. Mausta hienonnetulla korianterilla, ras el hanoutilla ja suolalla.
- Lisää valutetut linssit ja murenna joukkoon feta. Tarkista maku.
- Täytä kurpitsanpuolikkaat linssiseoksella. Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes täyte saa kauniin värin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat