Maku

Linsseillä ja fetalla täytetty myskikurpitsa

1 h 15 min
0
0

Linsseillä ja fetalla täytetty myskikurpitsa

GL
MU
0
0
Myskikurpitsa täytetään marokkolaisittain maustetuilla linsseillä, korianterilla ja fetajuustolla.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kpliso myskikurpitsa (1 kg)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa

Täyte

  • 1 dlvihreitä linssejä
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklöljyä
  • 2 dlmyskikurpitsan sisusta silputtuna
  • tuoretta korianteria (1 ruukku)
  • 1–1 1/2 tlras el hanout -mausteseosta
  • 3/4 tlsuolaa
  • 200 gfetajuustoa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN

Ohjeella valmistat 4–6 annosta täytettyä myskikurpitsaa.

Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet lusikalla. Koverra kurpitsojen sisusta sen verran, että saat sitä silputtuna 2 dl täytettä varten. 

Nosta kurpitsanpuolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele ne öljyllä.

Paahda kurpitsoja 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Huuhtele linssit siivilässä. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää kurpitsasilppu ja jatka kuullottamista, kunnes kurpitsa pehmenee. Mausta hienonnetulla korianterilla, ras el hanoutilla ja suolalla.

Lisää valutetut linssit ja murenna joukkoon feta. Tarkista maku.

Täytä kurpitsanpuolikkaat linssiseoksella. Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes täyte saa kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä