Linsseillä ja fetalla täytetty myskikurpitsa
1 h 15 min
{
Aktiivinen
1 h 15 minPassiivinen
Myskikurpitsa täytetään marokkolaisittain maustetuilla linsseillä, korianterilla ja fetajuustolla.
GL
MU
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.9.2017

Linsseillä ja fetalla täytetty myskikurpitsa
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
- 1 kpliso myskikurpitsa (1 kg)
- 2 rklrypsiöljyä
- 1/2 tlsuolaa
Täyte
- 1 dlvihreitä linssejä
- 1 kplsipuli
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 2 rklöljyä
- 2 dlmyskikurpitsan sisusta silputtuna
- tuoretta korianteria (1 ruukku)
- 1–1 1/2 tlras el hanout -mausteseosta
- 3/4 tlsuolaa
- 200 gfetajuustoa
Täytetty myskikurpitsa valmistuu näin:
- Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet lusikalla. Koverra kurpitsojen sisusta sen verran, että saat sitä silputtuna 2 dl täytettä varten.
- Nosta kurpitsanpuolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele ne öljyllä.
- Paahda kurpitsoja 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Huuhtele linssit siivilässä. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää kurpitsasilppu ja jatka kuullottamista, kunnes kurpitsa pehmenee. Mausta hienonnetulla korianterilla, ras el hanoutilla ja suolalla.
- Lisää valutetut linssit ja murenna joukkoon feta. Tarkista maku.
- Täytä kurpitsanpuolikkaat linssiseoksella. Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes täyte saa kauniin värin.