


Hirveän hyvää! Lukijan reseptillä valmistetut lindströmin hirvipihvit maustetaan punasipulilla ja säväyksellä timjamia
Lukijamme Kai Tikkusen reseptissä vähärasvainen hirvenjauheliha yhdistetään pekoniin, jolloin lopputulos on mehevä ja pysyy kasassa. Jos haluat valmistaa pihvit ilman pekonia, älä paista niitä täysin kypsiksi, jotta ne pysyvät mehukkaina.
Lindströmin hirvipihvit – ohje:
- Turvota korppujauhot kermassa. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuullota sipulia ja timjamia hetki öljyssä pannulla. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.
- Hienonna pekoni. Raasta punajuuret raastimen karkealla terällä.
- Sekoita kaikki pihvien ainekset kulhossa käsin tasaiseksi massaksi. Muotoile pihveiksi.
- Paista pihvit molemmin puolin voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla kypsiksi.
- Survo marjat kevyesti haarukalla. Osa marjoista saa jäädä ehjiksi. Lisää hienonnettu rosmariini ja makeuta hunajalla makusi mukaan. Tarjoa pihvien ja marjasurvoksen lisäksi perunamuusia.
Vinkki!
Jos et ole varma suolan määrästä, paista ensin pieni koepihvi ja maista.
Riistaa ja avotulikokkausta
"Jahtaan monenlaista riistaa sorkkaeläimistä majavaan, jäniksiin ja lintuihin. Sen lisäksi kalastan ja poimin marjoja, sieniä ja villiyrttejä sekä kasvatan syötävää puutarhassa. Erityisesti minua kiinnostaa avotulikokkaus. Valmistan esimerkiksi fiinin ranskalaisen ruoan mahdollisimman primitiivisesti lumihangessa. Saatan myös vaihtaa raaka-aineita villeihin vaihtoehtoihin tai yhdistellä eksoottisempia makuja perinneruokiin.
Olen pienestä pitäen tykännyt lindströminpihveistä ja punajuuresta. Äitini valmisti ne sika-nautajauhelihasta, mutta itse käytän aina hirveä. Hirvenjauheliha on hyvin vähärasvaista, mutta sen saa pysymään mehevänä kypsentämällä pihvit mediumiksi. Toinen tapa on lisätä sekaan rasvaa, kuten hienoksi hakattua pekonia.”
Kai Tikkunen, Vihti, Instagramissa @cookingbyperkele