


Limelohi – kalastajan huippusuosittu savulohi, joka viedään torilla käsistä
Taivassalolainen kolmannen polven ammattikalastaja Liisa Vainio myy savulohta torilla ja kalamarkkinoilla. Nyt hän paljastaa reseptin asiakkaiden ehdottomaan suosikkiin, lime-hunajaloheen. Suolainen savulohi ja kirpeän makea lime-hunajakastike ovat täydellinen pari.
Savulohi ja lime-hunajakastike – ohje:
Nypi lohifileestä ruodot. Pyyhi fileen pinta kuivaksi talouspaperilla.
Hiero kalan pintaan suolaa ja ripottele päälle currya ja pippuria. Kääri kala voipaperiin tai kelmuun ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
Pyyhi ylimääräinen suola pois fileen pinnalta. Laita leppälastut savustuspöntön pohjalle tai sähkösavustimen purupellille. Lisää sokeripalat.
Nosta filee nahkapuoli alaspäin savustimen ritilälle. Sulje kansi. Savusta lohta noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsynyt meheväksi (sisälämpötila noin 65 astetta).
Sekoita hunaja ja lime ja kaada kastike savulohen päälle.