Maku

Limelohi – kalastajan huippusuosittu savulohi, joka viedään torilla käsistä

2 h 50 min
GL
MA
4
0

Taivassalolainen kolmannen polven ammattikalastaja Liisa Vainio myy savulohta torilla ja kalamarkkinoilla. Nyt hän paljastaa reseptin asiakkaiden ehdottomaan suosikkiin, lime-hunajaloheen. Suolainen savulohi ja kirpeän makea lime-hunajakastike ovat täydellinen pari.
Tulosta
Teksti Petra Tuominen
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (8 annosta)

Savulohi

  • 800 glohifileetä
  • 1 rklkarkeaa merisuolaa
  • 1 tlcurrymaustetta
  • ½ tlsitruunapippuria

Savustamiseen

  • 2 dlleppälastuja
  • 2sokeripalaa

Lime-hunajakastike

  • ½ dlhunajaa
  • 1limen mehu

Tee näin

2 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Savulohi ja lime-hunajakastike valmistuu näin:

Nypi lohifileestä ruodot. Pyyhi fileen pinta kuivaksi talouspaperilla.

Hiero kalan pintaan suolaa ja ripottele päälle currya ja pippuria. Kääri kala voipaperiin tai kelmuun ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Pyyhi ylimääräinen suola pois fileen pinnalta. Laita leppälastut savustuspöntön pohjalle tai sähkösavustimen purupellille. Lisää sokeripalat.

Nosta filee nahkapuoli alaspäin savustimen ritilälle. Sulje kansi. Savusta lohta noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsynyt meheväksi (sisälämpötila noin 65 astetta).

Sekoita hunaja ja lime ja kaada kastike savulohen päälle.

MITÄ PIDIT?
4