Limelohi – kalastajan huippusuosittu savulohi, joka viedään torilla käsistä
2 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
2 h 30 minTaivassalolainen kolmannen polven ammattikalastaja Liisa Vainio myy savulohta torilla ja kalamarkkinoilla. Nyt hän paljastaa reseptin asiakkaiden ehdottomaan suosikkiin, lime-hunajaloheen. Suolainen savulohi ja kirpeän makea lime-hunajakastike ovat täydellinen pari.
GL
MA
3.8
Kuvat
Julkaistu 11.7.2018

Limelohi – kalastajan huippusuosittu savulohi, joka viedään torilla käsistä
Reseptin ainekset (8 annosta)
Savulohi
- 800 glohifileetä
- 1 rklkarkeaa merisuolaa
- 1 tlcurrymaustetta
- ½ tlsitruunapippuria
Savustamiseen
- 2 dlleppälastuja
- 2sokeripalaa
Lime-hunajakastike
- ½ dlhunajaa
- 1limen mehu
Savulohi ja lime-hunajakastike – ohje:
Nypi lohifileestä ruodot. Pyyhi fileen pinta kuivaksi talouspaperilla.
Hiero kalan pintaan suolaa ja ripottele päälle currya ja pippuria. Kääri kala voipaperiin tai kelmuun ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
Pyyhi ylimääräinen suola pois fileen pinnalta. Laita leppälastut savustuspöntön pohjalle tai sähkösavustimen purupellille. Lisää sokeripalat.
Nosta filee nahkapuoli alaspäin savustimen ritilälle. Sulje kansi. Savusta lohta noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsynyt meheväksi (sisälämpötila noin 65 astetta).
Sekoita hunaja ja lime ja kaada kastike savulohen päälle.

Savulohikeitto kaurakermalla
Kotivinkki

Caesarsalaatti savulohella ja avokadolla
Kotivinkki

Savulohimousse
Maku

Savulohisalaatti – raikas ja simppeli ohje toimii takuuvarmasti sekä illanistujaisissa että juhlien noutopöydässä
Kotivinkki

Savulohipyttipannu ja mätikastike
Maku

Savulohikääretorttu – pyöräytä voileipäkakku iloisesti rullalle!
Kotivinkki

Savulohi-kasvispasta
Kotivinkki

Savulohi-pastavuoka
Maku