Maku

Naudanlihavartaat

12 h 30 min
GL
LA
MA
MU
3.67
0

Maistuisivako naudanlihavartaat? Maukkaasti marinoitua naudan ulkofilettä pujotellaan vartaisiin sienien ja kesäkurpitsan kera. Nämä naudanlihavartaat ovat huippuhyvää kesäsyötävää!
Tulosta
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (10 annosta)

Naudanlihavartaat

  • 800 gnaudan ulkofileetä

Marinadi

  • 1/2 dlmakeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 3 rklpunaviinietikkaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 rklsinappia
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlchilirouhetta
  • 1 kplkesäkurpitsaa (paloiteltuna)
  • 200 gtuoreita herkkusieniä

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Naudanlihavartaat grillataan näin:

  1. Poista lihasta kalvot ja leikkaa liha tasakokoisiksi kuutioiksi.
  2. Sekoita marinadin aineet keskenään.
  3. Nosta lihapalat kaksinkertaiseen pussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihojen maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.
  4. Valuta lihat marinadista.
  5. Pujota varrastikkuihin vuorotellen liha- ja kesäkurpitsapaloja sekä herkkusieniä.
  6. Grillaa lihavartaita 10–15 minuuttia välillä käännellen. Valele grillivartaita kypsymisen aikana marinadilla. Kypsennä grillivartaat maun mukaan joko puolikypsiksi tai kypsiksi.
MITÄ PIDIT?
3.67