


Lihavartaat – pujottele tikkuihin naudanlihan seuraksi sieniä ja suosikkikasviksiasi
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Lihavartaat ovat kesän monipuolisimmat grillattavat! Maukkaasti marinoitua naudan ulkofilettä pujotellaan vartaisiin sienien ja kesäkurpitsan kera. Nappaa ohje ja grillaa huippuhyvää kesäsyötävää.
Reseptin ainekset
10 annosta
Lihavartaat
800 g
naudan ulkofileetä
Marinadi
1/2 dl
makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
3 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
punaviinietikkaa
1 kpl
valkosipulinkynttä (murskattuna)
1 rkl
sinappia
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
chilirouhetta
1 kpl
kesäkurpitsaa (paloiteltuna)
200 g
tuoreita herkkusieniä
Lihavartaat valmistuvat näin:
- Poista lihasta kalvot ja leikkaa liha tasakokoisiksi kuutioiksi.
- Sekoita marinadin aineet keskenään.
- Nosta lihapalat kaksinkertaiseen pussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihojen maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.
- Valuta lihat marinadista.
- Pujota varrastikkuihin vuorotellen liha- ja kesäkurpitsapaloja sekä herkkusieniä.
- Grillaa lihavartaita 10–15 minuuttia välillä käännellen. Valele vartaita kypsymisen aikana marinadilla. Kypsennä lihavartaat maun mukaan joko puolikypsiksi tai kypsiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat