Maku

Lihavartaat – pujottele tikkuihin naudanlihan seuraksi sieniä ja suosikkikasviksiasi

12 h 30 min
GL
LA
MA
MU
3.67
0

Lihavartaat ovat kesän monipuolisimmat grillattavat! Maukkaasti marinoitua naudan ulkofilettä pujotellaan vartaisiin sienien ja kesäkurpitsan kera. Nappaa ohje ja grillaa huippuhyvää kesäsyötävää.
Tulosta
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (10 annosta)

Lihavartaat

  • 800 gnaudan ulkofileetä

Marinadi

  • 1/2 dlmakeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 3 rklpunaviinietikkaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 rklsinappia
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlchilirouhetta
  • 1 kplkesäkurpitsaa (paloiteltuna)
  • 200 gtuoreita herkkusieniä

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Lihavartaat valmistuvat näin:

  1. Poista lihasta kalvot ja leikkaa liha tasakokoisiksi kuutioiksi.
  2. Sekoita marinadin aineet keskenään.
  3. Nosta lihapalat kaksinkertaiseen pussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihojen maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.
  4. Valuta lihat marinadista.
  5. Pujota varrastikkuihin vuorotellen liha- ja kesäkurpitsapaloja sekä herkkusieniä.
  6. Grillaa lihavartaita 10–15 minuuttia välillä käännellen. Valele vartaita kypsymisen aikana marinadilla. Kypsennä lihavartaat maun mukaan joko puolikypsiksi tai kypsiksi.
MITÄ PIDIT?
3.67