Lihapulla-uunipasta – nopea, helppo ja edullinen koko perheen arkiruoka
25 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
20 minLihapulla-uunipasta on ihanan mehevä ja helppo arkiruoka, joka valmistuu lähes itsestään. Pennepasta, tomaattinen kastike, valmiit lihapyörykät ja juustokuorrute takaavat, että tämä pastavuoka maistuu koko perheelle.
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.1.2019

Lihapulla-uunipasta – nopea, helppo ja edullinen koko perheen arkiruoka
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lihapulla-uunipasta
- 300 gpennepastaa
- 1 prk (500 g)paseerattua tomaattia
- 2 rkltomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
- 1 rklbalsamiviinietikkaa
- 1 tlsokeria
- 1 tloreganoa
- 1 tlsuolaa
- 1 pkt (350 g)lihapyöryköitä
- 150 gmozzarellajuustoraastetta
- ½ rskirsikkatomaatteja
Viimeistely
- 1 rkltuoretta oreganoa tai basilikaa
Lihapulla-uunipasta valmistuu näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Yhdistä paseerattu tomaatti ja tomaattipyree. Mausta kastike valkosipulilla, balsamiviinietikalla, sokerilla, oreganolla ja suolalla.
- Kaada kypsä pasta kastikkeen joukkoon.
- Voitele uunivuoka öljyllä ja kaada pastaseos vuokaan. Lisää lihapullat ja ripottele päälle juustoraaste sekä kirsikkatomaatit.
- Paista 225 asteessa 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.
- Viimeistele uunipasta tuoreella oreganolla tai basilikalla.

Kurpitsapasta uunissa – superhelppo pastaherkku, joka valmistuu kuin itsestään
Maku

Uunipasta
Maku

Arjen lihapulla-pastavuoka – vartissa uuniin!
Kotivinkki

Mamin paras pastavuoka
Maku

Savulohi-pastavuoka
Maku

Tonnikala-pastavuoka
Maku

Pastavuoka kasviksista
Kotivinkki

Perulainen pestopasta on uusi arkiruokasuosikki
Maku