Maku

Lihapulla-uunipasta – nopea, helppo ja edullinen koko perheen arkiruoka

25 min
4.2
1

Lihapulla-uunipasta on ihanan mehevä ja helppo arkiruoka, joka valmistuu lähes itsestään. Pennepasta, tomaattinen kastike, valmiit lihapyörykät ja juustokuorrute takaavat, että tämä pastavuoka maistuu koko perheelle.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Pia Inberg

Ainekset (4 annosta)

Lihapulla-uunipasta

  • 300 gpennepastaa
  • 1 prk (500 g)paseerattua tomaattia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 pkt (350 g)lihapyöryköitä
  • 150 gmozzarellajuustoraastetta
  • ½ rskirsikkatomaatteja

Viimeistely

  • tuoretta oreganoa tai basilikaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN20 min

Lihapulla-uunipasta valmistuu näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Yhdistä paseerattu tomaatti ja tomaattipyree. Mausta kastike valkosipulilla, balsamiviinietikalla, sokerilla, oreganolla ja suolalla.
  3. Kaada kypsä pasta kastikkeen joukkoon.
  4. Voitele uunivuoka öljyllä ja kaada pastaseos vuokaan. Lisää lihapullat ja ripottele päälle juustoraaste sekä kirsikkatomaatit.
  5. Paista 225 asteessa 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.
  6. Viimeistele uunipasta tuoreella oreganolla tai basilikalla.
MITÄ PIDIT?
4.2