3,9(17)
Naudanlihapata – pitkään hautunut pata on ihan paras lohturuoka
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h
Naudanlihapata tehdään luuttomasta naudanpaistista, -lavasta tai -etuselästä. Maukas naudanlihapata valmistuu pienillä valmisteluilla ja hautuu kypsäksi omia aikojaan joko liedellä tai 150-asteisessa uunissa. Perinteisen naudanlihapadan kanssa maistuvat keitetyt perunat ja raikas vihersalaatti.
23.9.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Naudanlihapata
800 gnaudanpaistia (tai luutonta naudan lapaa tai etuselkää)
2 rklmargariinia
2sipulia
2valkosipulinkynttä
2–3porkkanaa
200 gselleriä
200 glanttua
1lihaliemikuutio
1 tlsuolaa
5kokonaista maustepippuria
5kokonaista mustapippuria
5kokonaista valkopippuria
2laakerinlehteä
1 lvettä
Pinnalle
1/2 dlpersiljaa

Naudanlihapata – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.
  2. Leikkaa liha kuutioiksi (3 cm x 3 cm). Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla.
  3. Kumoa lihat pataan ja kiehauta jokaisen erän jälkeen pannulla tilkka vettä. Kaada myös vesi pataan.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne lanteiksi. Kuori selleri ja lanttu. Leikkaa juurekset kuutioiksi.
  5. Nosta kasvikset pataan. Lisää liemikuutio, mausteet ja vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
  6. Anna padan hautua kannen alla hiljaa poreillen 1 ½–2 tuntia. Jos neste haihtuu liikaa, lisää hiukan vettä. Hienonna lopuksi päälle persiljaa.

Vinkki!

Muunna naudanlihapadan resepti helposti ranskalaiseksi klassikkopadaksi. Ruskista burgundinpataan lihojen kanssa paketti pekonia ja 2 rkl vehnäjauhoja. Käytä nesteenä punaviiniä ja vettä. Lisää loppuvaiheessa sekaan 200 g pieniä herkkusieniä ja 1 dl hillosipuleita.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.