Lihapata

1 h 30 min
3.6
0

Lihapata

MU
0
3.6
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 500 gnaudanpaistia
  • 1 kplsipulia
  • 150 gkantarelleja
  • 3 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlpunaviiniä
  • 1 rkllihafondia (tai vasikanfondia)
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 rklpaprikajauhetta
  • 1 dlhillosipuleita
  • 1/2 dlvettä
  • 2 rklvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN55 min

Leikkaa paisti kuutioiksi. Hienonna sipuli ja viipaloi sienet.
Ruskista lihakuutiot muutamassa erässä rasvassa pannulla. Siirrä lihat pataan. Kiehauta pannulla tilkka vettä ennen seuraavaa lihaerää. Kaada myös vesi pataan.
Ruskista hienonnetut sipulit ja sienet kevyesti ja siirrä pataan.
Lisää pataan ruokakerma, viini (tai vesi) ja fondi.
Hauduta, kunnes lihapalat ovat pehmeitä, eli noin 45 minuuttia.
Lisää pyree, mausteet ja hillosipulit.
Sekoita vehnäjauhot kylmään veteen. Kaada suurus ohuena nauhana lihapataan. Anna hautua vielä 10 minuuttia.
Tarjoa lihapata keitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä