


Naudanlihapata – pitkään hautunut pata on ihan paras lohturuoka
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Naudanlihapata tehdään luuttomasta naudanpaistista, -lavasta tai -etuselästä. Maukas naudanlihapata valmistuu pienillä valmisteluilla ja hautuu kypsäksi omia aikojaan joko liedellä tai 150-asteisessa uunissa. Perinteisen naudanlihapadan kanssa maistuvat keitetyt perunat ja raikas vihersalaatti.
Reseptin ainekset
6 annosta
Naudanlihapata
800 g
naudanpaistia (tai luutonta naudan lapaa tai etuselkää)
2 rkl
margariinia
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2–3
porkkanaa
200 g
selleriä
200 g
lanttua
1
lihaliemikuutio
1 tl
suolaa
5
kokonaista maustepippuria
5
kokonaista mustapippuria
5
kokonaista valkopippuria
2
laakerinlehteä
1 l
vettä
Pinnalle
1/2 dl
persiljaa
Naudanlihapata – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.
- Leikkaa liha kuutioiksi (3 cm x 3 cm). Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla.
- Kumoa lihat pataan ja kiehauta jokaisen erän jälkeen pannulla tilkka vettä. Kaada myös vesi pataan.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne lanteiksi. Kuori selleri ja lanttu. Leikkaa juurekset kuutioiksi.
- Nosta kasvikset pataan. Lisää liemikuutio, mausteet ja vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
- Anna padan hautua kannen alla hiljaa poreillen 1 ½–2 tuntia. Jos neste haihtuu liikaa, lisää hiukan vettä. Hienonna lopuksi päälle persiljaa.
Vinkit!
- Muunna naudanlihapadan resepti helposti ranskalaiseksi klassikkopadaksi. Ruskista burgundinpataan lihojen kanssa paketti pekonia ja 2 rkl vehnäjauhoja. Käytä nesteenä punaviiniä ja vettä. Lisää loppuvaiheessa sekaan 200 g pieniä herkkusieniä ja 1 dl hillosipuleita.
- Katso myös ikisuosittu perinteisen karjalanpaistin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat