Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Naudanlihapata – pitkään hautunut pata on ihan paras lohturuoka

2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min

Naudanlihapata tehdään luuttomasta naudanpaistista, -lavasta tai -etuselästä. Maukas naudanlihapata valmistuu pienillä valmisteluilla ja hautuu kypsäksi omia aikojaan joko liedellä tai 150-asteisessa uunissa. Perinteisen naudanlihapadan kanssa maistuvat keitetyt perunat ja raikas vihersalaatti.

23.9.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
Naudanlihapata
800 g
naudanpaistia (tai luutonta naudan lapaa tai etuselkää)
2 rkl
margariinia
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2–3
porkkanaa
200 g
selleriä
200 g
lanttua
1
lihaliemikuutio
1 tl
suolaa
5
kokonaista maustepippuria
5
kokonaista mustapippuria
5
kokonaista valkopippuria
2
laakerinlehteä
1 l
vettä
Pinnalle
1/2 dl
persiljaa

Naudanlihapata – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.
  2. Leikkaa liha kuutioiksi (3 cm x 3 cm). Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla.
  3. Kumoa lihat pataan ja kiehauta jokaisen erän jälkeen pannulla tilkka vettä. Kaada myös vesi pataan.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne lanteiksi. Kuori selleri ja lanttu. Leikkaa juurekset kuutioiksi.
  5. Nosta kasvikset pataan. Lisää liemikuutio, mausteet ja vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
  6. Anna padan hautua kannen alla hiljaa poreillen 1 ½–2 tuntia. Jos neste haihtuu liikaa, lisää hiukan vettä. Hienonna lopuksi päälle persiljaa.

Vinkit!

  • Muunna naudanlihapadan resepti helposti ranskalaiseksi klassikkopadaksi. Ruskista burgundinpataan lihojen kanssa paketti pekonia ja 2 rkl vehnäjauhoja. Käytä nesteenä punaviiniä ja vettä. Lisää loppuvaiheessa sekaan 200 g pieniä herkkusieniä ja 1 dl hillosipuleita.
  • Katso myös ikisuosittu perinteisen karjalanpaistin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt