Maku

Lihahyytelö

6 h 15 min
3
0

Lihahyytelö

Se hyllyy ja hytkyy ja on mukavan lihaisaa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gsianlihaa (esimerkiksi potka)
  • 1 lvettä
  • 3 tlsuolaa
  • 10 kplmaustepippureita
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 5 dlkeitinlientä (siivilöitynä)
  • 10 kplliivatelehteä

Tee näin

6 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN6 h

Pienennä sianlihat vähän pienemmiksi palasiksi. Lisää kattilaan litra vettä ja lihat sinne. 

Keitä ja lisää suola. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää mustapippurit ja laakerinlehdet. Keittele kaikenkaikkiaan 1,5 tuntia, kunnes liha on helposti irtoavaa.  

Ota lihat talteen. Siivilöi liemi. Käytä harsoa, jos haluat oikein kirkasta lientä. Tarkista maku; lisää tarvittaessa suolaa. Suolaisuus mietonee valmiissa tuotteessa.  

Anna lihan jäähtyä ja revi ja/tai kuutioi se. 

Kiehauta 5 dl keitinlientä. Liota 10 liivatelehteä kylmässä vedessä ja puristele ne tämän jälkeen. Liuota kiehautettuun liemeen. 

Lisää lihat vuokaan. Kaada hyytelöliemi päälle ja laita. Pamauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten, jotta ilma poistuu ja hyytelöaines menee joko koloon. Hyydytä jääkaapissa. 

Valele pohjaa kuumalla vedellä, kun haluat kumota lihahyytelön tarjoiltavaksi. 

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä