Maku

Liekitetyt päärynät ja vaniljakastike

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
KA
GL
5
0
Julkaistu: 23.11.2008


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 kplpäärynää
  • 1 rklvoita
  • 3 rklsokeria
  • 3 rklviskiä

Vaniljakastike

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 3 kplvaniljatankoa
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 rklmaissitärkkelystä
Tulosta

Leikkaa päärynät kuutioiksi. Kuumenna voi paistokasarissa. Paista kuutioita, kunnes ne alkavat pehmetä ja ripottele sitten päälle sokeri. Kääntele päärynöitä, kunnes sokeri on sulanut niiden joukkoon. Ota kasari pois liedeltä ja liesituulettimen alta. Lorauta päälle viina ja sytytä tulitikulla – varo korkeaa liekkiä. Anna viinan palaa ja siirrä kasari sivuun jäähtymään.

Kiehauta maito ja vaniljatanko kattilassa. Vaahdota keltuaiset ja sokeri lasi- tai teräskulhossa. Lisää maissitärkkelys. Kaada joukkoon kuuma maito ja vatkaa seosta samalla. Nosta kulho vesihauteeseen liedellä kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoita koko ajan, kunnes kastike saostuu. Tähän menee noin 5 minuuttia.

Voit valmistaa päärynät ja kastikkeen etukäteen ja säilyttää niitä jääkaapissa. Levitä kastikkeen pinnan päälle kelmu tai voipaperi, ettei siihen muodostu kalvoa. Kokoa liekitetyt päärynät ja vaniljakastike laseihin tai pieniin annoskulhoihin.

•Älä käytä teflonpinnoitettua paistinpannua tai kasaria liekittämiseen, ettei pintakäsittely vaurioidu.

Kommentoi »