Maku

Libanonilainen tabbouleh

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Libanonilaisen tabbouleh-salaatin tulee näyttää vihreältä eikä vaalealta, älä siis säästele yrteissä! Lähi-Idän tunnelman takaa kunnon määrä lehtipersiljaa ja minttua.
MA
MU
4
0
Julkaistu: 7.10.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 dlbulguria (suurimoita)
  • 250 glehtipersiljaa
  • 2 dltuoretta minttua
  • 1 tlsitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
  • 1 1/2 dlsitruunamehua
  • 400 gtomaattia (kypsiä)
  • 3 kplkevätsipulia
  • 1/2 dloliiviöljyä (neitsyt)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Keitä bulgursuurimot suolalla maustetussa vedessä kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan (noin 10 minuuttia). Älä keitä vehnää liian pehmeäksi, siihen saa jäädä hieman puruvastusta. Valuta bulgur tarvittaessa tiheässä siivilässä.

Huuhtele yrtit kylmällä vedellä. Taputtele ne kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen välissä. Silppua yrtit terävällä veitsellä.

Lisää bulguriin yrttisilppu, sitruunankuori ja -mehu. Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kovat kannat. Koverra siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Huuhtele ja suikaloi sipuli. Lisää tomaatti ja sipuli muihin aineksiin.

Viimeistele öljyllä, suolalla ja pippurilla. Älä enää sekoita voimakkaasti, jotta ainekset eivät muussaannu.

Annostele tabbouleh pienille salaatinlehdille. Nosta salaatinlehdet tarjoiluvadille. Voit tarjota tabboulehin myös lusikoista.

Kommentoi »