4(8)
Libanonilainen tabbouleh
maidoton
munaton
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Libanonilaisen tabbouleh-salaatin tulee näyttää vihreältä eikä vaalealta, älä siis säästele yrteissä! Lähi-Idän tunnelman takaa kunnon määrä lehtipersiljaa ja minttua.
Julkaistu 7.10.2015
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
2 dlbulguria (suurimoita)
250 glehtipersiljaa
2 dltuoretta minttua
1 tlsitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
1 1/2 dlsitruunamehua
400 gtomaattia (kypsiä)
3 kplkevätsipulia
1/2 dloliiviöljyä (neitsyt)
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Keitä bulgursuurimot suolalla maustetussa vedessä kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan (noin 10 minuuttia). Älä keitä vehnää liian pehmeäksi, siihen saa jäädä hieman puruvastusta. Valuta bulgur tarvittaessa tiheässä siivilässä.

Huuhtele yrtit kylmällä vedellä. Taputtele ne kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen välissä. Silppua yrtit terävällä veitsellä.

Lisää bulguriin yrttisilppu, sitruunankuori ja -mehu. Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kovat kannat. Koverra siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Huuhtele ja suikaloi sipuli. Lisää tomaatti ja sipuli muihin aineksiin.

Viimeistele öljyllä, suolalla ja pippurilla. Älä enää sekoita voimakkaasti, jotta ainekset eivät muussaannu.

Annostele tabbouleh pienille salaatinlehdille. Nosta salaatinlehdet tarjoiluvadille. Voit tarjota tabboulehin myös lusikoista.

Kommentoi »