Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suolaiset lettuleivokset järvikalatäytteellä – nappaa hurmaava ohje!

1 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 30 min

Järvikalasäilykkeestä tulee raikas suolainen täyte letuille yhdessä tuorejuuston, ranskankerman, kurkun ja tillin kanssa.

25.7.2023
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Taikina
3
munaa
5 dl
maitoa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohrajauhoja
1 tl
suolaa
Täyte
½
kurkku
½ tl
suolaa
n. 300 g
järvikalasäilykettä (esim. Pirkka savustetut muikkupalat)
2
kevätsipulia
2 rkl
tilliä hienonnettuna
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 prk/150 g
ranskankermaa
¼ tl
mustapippuria
1 rkl
sitruunanmehua
Lisäksi
paistamiseen voita tai juoksevaa margariinia

Lettuleivokset järvikalatäytteellä – ohje:

  1. Vatkaa munat ja maito keskenään kulhossa. Vispilöi joukkoon jauhot ja suola. Anna turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia.
  2. Raasta kurkku raastinraudan karkeimmalla terällä. Sekoita joukkoon suola ja anna itkettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  3. Valuta kalasäilykkeestä liemi pois. Siirrä kalapalat kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Hienonna kevätsipuli ja tilli, ja sekoita kalan joukkoon yhdessä tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Mausta pippurilla ja lorauksella sitruunanmehua. Laita täyte jääkaappiin lettujen paistamisen ajaksi.
  4. Paista taikinasta pieniä lettuja. Anna jäähtyä hetki ennen täyttämistä.
  5. Puristele kurkkuraasteesta irronnut neste pois ja kääntele raaste täytteen joukkoon. Lusikoi täytettä letulle ja laita toinen lettu päälle. Tee vielä samalla tavalla 1–2 kerrosta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt