Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kesän lempikakku

Lettukakku on kesäisen kahvipöydän hauskin ilmestys! Näin kasaat ja taittelet herkun

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Kokoa näyttävä lettukakku kasaamalla kerroksittain lettuja, mascarpone-kermavaahtoa ja marjoja.

2.7.2024
Reseptin ainekset
8
4 dl
vispikermaa
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
500 g
mansikoita
125 g
mustikoita
125 g
vadelmia
Lettutaikina
4
kananmunaa
6 dl
kevytmaitoa
3 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
voita paistamiseen

Lettukakku – ohje:

  1. Valmista lettutaikina. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, jauhot, sokeri ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja anna taikinan turvota 30 minuuttia.
  2. Sulata voi pannulla. Paista taikinasta halkaisijaltaan noin 20-senttisiä lettuja. Jäähdytä letut.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarponejuusto ja sokerit. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on paksua.
  4. Poista mansikoista kanta ja leikkaa ne viipaleiksi.
  5. Kokoa kakku. Pingota korkean irtopohjavuoan (ø 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Lisää neljä lettua vuoan reunoille siten, että osa letusta on pohjan päällä ja osa roikkuu vuoan ulkoreunalla. Lisää pohjan päälle kokonainen lettu.
  6. Lisää pohjalle kermavaahtoa ja marjoja tasaiseksi kerrokseksi. Lisää päälle lettu ja täytä samoin, kunnes vuoka on täynnä. Lisää päällimmäiseksi lettu ja käännä reunat pinnalle.
  7. Lisää vaahtoa päälle ja koristele kakku marjoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt