Maku

Leopardikääretorttu – hauskat täplät villitsevät

4 h
5
0

Leopardikääretorttu – hauskat täplät villitsevät

Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Leopardikääretorttu villitsee hauskalla kuvioinnillaan. Leopardikuvioita varten osa taikinasta värjätään vaaleanruskeaksi, osa tummanruskeaksi. Kääretortun sisään piilotetaan makea kinuskitäyte.

Ainekset (12 annosta )

Pohja

  • 4munaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tlnestemäistä keltaista elintarvikeväriä (Dr. Oetker)

Tummanruskea taikina

  • 2 dlpohjataikinaa
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • ½-1 tlnestemäistä mustaa elintarvikeväriä (Dr. Oetker)

Vaaleanruskea taikina

  • 2 dlpohjataikinaa
  • ½ tltummaa kaakaojauhetta
  • 1 tlnestemäistä keltaista elintarvikeväriä (Dr. Oetker)

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Leopardikääretorttu valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita käännellen tasaiseksi. Lisää sekaan keltainen elintarvikeväri.
  3. Mittaa taikinasta 2 desiä kahteen eri pieneen kulhoon. Värjää toinen taikina kaakaojauheella ja mustalla elintarvikevärillä. Värjää toinen taikina kaakaojauheella ja keltaisella elintarvikevärillä. Saat kahden eri sävyisen ruskean taikinan leopardikuviota varten.
  4. Lusikoi värjätyt taikinat kahteen pursotuspussiin. Pursota vaaleammalla taikinalla pilkkuja leivinpaperin päälle uunipellille. Voit voidella pellin öljyllä, jolloin leivinpaperi pysyy paremmin paikoillaan.
  5. Pursota tummemmalla taikinalla pilkkujen ympärille renkaita. Paista kuvioita 1–2 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
  6. Valuta loput taikinasta kuvioiden päälle ja paista vielä noin 8 minuuttia.
  7. Ripottele pohjan päälle sokeria ja kumoa se voipaperin päälle. Sokeri estää pinnan tarttumisen. Anna jäähtyä muutama minuutti. Irrota leivinpaperi kääretortun pohjasta mutta jätä se kääretortun päälle, kunnes pohja on täysin jäähtynyt. Käännä pohja ympäri niin, että kuviopuoli jää alaspäin.
  8. Mittaa täytteen kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin, kunnes seos on kylmää.
  9. Vatkaa kylmä kinuski vaahdoksi ja levitä kääretorttupohjan päälle. Rullaa kääretortuksi ja kiedo tiukaksi paketiksi voipaperin sisään. Nosta jääkaappiin tekeytymään 2 tunniksi.
MITÄ PIDIT?
5