Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Leipävanukasta Anjan tapaan

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
23.11.2010
Reseptin ainekset
4 annosta
12 kpl
ranskanleipäviipaletta
1 1/2 rkl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Väliin
1 dl
hilloa (paiston kestävää)
1/2 dl
mantelirouhetta
1 rkl
sitruunankuoriraastetta
Munamaito
2 kpl
munaa
4 dl
kevytmaitoa
2 rkl
sokeria

Voitele leipäviipaleet voilla. Voitele pitkänmallinen leipävuoka. Asettele leipäviipaleet kerroksittain vuokaan. Ripottele leipien väliin hilloa, rouhittuja manteleita ja / tai sitruunan raastettua kuorta. Valmista munamaito. Sekoita muniin maito ja sokeri. Kaada seos leipien päälle. Pistele leipiä haarukalla, jotta neste valuu vuoan pohjalle asti. Anna leipien turvota noin puoli tuntia, jotta ne vettyvät kaikkialta. Kypsennä vuokaa 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Jäähdytä vanukasta hiukan. Tarjoa vanukas hillon ja kermavaahdon kera. •Anneli Sundströmin tädin Anjan bravuuri on aina ollut leipävanukas. Vanha vaalea leipä laitettiin sokerin ja puolukkahillon kanssa uuniin munamaidon kera. Välillä Anja teki samasta ohjeesta kauraversion, jolloin vehnäleivät korvattiin kaurahiutaleilla. Tämän leipävanukkaan ohje löytyi 50-luvulla suositusta keittokirjasta Otavan suuri keittokirja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt