Leipävanukasta Anjan tapaan

1 h 15 min
3.5
0

Leipävanukasta Anjan tapaan

KA
0
3.5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 12 kplranskanleipäviipaletta
  • 1 1/2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Väliin

  • 1 dlhilloa (paiston kestävää)
  • 1/2 dlmantelirouhetta
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta

Munamaito

  • 2 kplmunaa
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 2 rklsokeria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Voitele leipäviipaleet voilla. Voitele pitkänmallinen leipävuoka. Asettele leipäviipaleet kerroksittain vuokaan. Ripottele leipien väliin hilloa, rouhittuja manteleita ja / tai sitruunan raastettua kuorta.
Valmista munamaito. Sekoita muniin maito ja sokeri. Kaada seos leipien päälle. Pistele leipiä haarukalla, jotta neste valuu vuoan pohjalle asti. Anna leipien turvota noin puoli tuntia, jotta ne vettyvät kaikkialta.
Kypsennä vuokaa 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.
Jäähdytä vanukasta hiukan. Tarjoa vanukas hillon ja kermavaahdon kera.
•Anneli Sundströmin tädin Anjan bravuuri on aina ollut leipävanukas. Vanha vaalea leipä laitettiin sokerin ja puolukkahillon kanssa uuniin munamaidon kera. Välillä Anja teki samasta ohjeesta kauraversion, jolloin vehnäleivät korvattiin kaurahiutaleilla. Tämän leipävanukkaan ohje löytyi 50-luvulla suositusta keittokirjasta Otavan suuri keittokirja.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä