Maku

Lehtikaalipesto

15 min
GL
KA
MU
4.33
4

Huippuhyvää ja ihanan vihreää lehtikaalipestoa voi pyöräyttää kerralla kunnon annoksen. Käytä ihanaa pestoa niin munakkaaseen, pastaan kuin keiton päälle.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 100 glehtikaalia
  • 2 dlmanteleita
  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 50 gparmesaanijuustoa (tai pecorinoa, raastettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Huuhdo kaalinlehdet, poista lehtiruodit ja paloittele lehdet.

Paahda manteleita hetki kuivalla pannulla.

Pane kaali, basilikanlehdet ja mantelit tehosekoittimeen. Lisää muut aineet ja pyöräytä ainekset karkeaksi pestoksi.

Mausta suolalla ja pippurilla.

MITÄ PIDIT?
4.33