


Vihreää lautaselle!
Lehtikaalihummuspasta – täyttävä ja näyttävä arkipasta pursuaa hyviä aineksia!
20 min
Hummus saa houkuttelevan värinsä herneistä, lehtikaalista ja varsiparsakaalista. Nopean vihreän hummuksen surautat pastan kiehuessa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lehtikaalihummus
200 g
lehtikaalia
1
valkosipulinkynsi
200 g
pakasteherneitä
1 dl
kuumaa pastan keitinvettä
3 rkl
tahinia
2 rkl
öljyä
1 rkl
seesaminsiemenöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1 tl
jeeraa
¾ tl
suolaa
Lisäksi
250 g
spagettia
250 g
varsiparsakaalia
3 rkl
salaatti-siemensekoitusta
2 rkl
öljyä
Lehtikaalihummuspasta – ohje:
- Kypsennä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä.
- Tee lehtikaalihummus. Huuhtele ja hienonna lehtikaalit. Nosta ne siivilään ja aseta siivilä pastakattilan päälle. Laita kansi päälle ja höyrytä muutama minuutti, kunnes lehtikaali on pehmeää. Kaada teho- tai sauvasekoittimen kulhoon.
- Kuori valkosipulinkynsi. Sulata pakasteherneet mikrossa. Mittaa loput ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta hummus tasaiseksi. Notkista tarvittaessa pastan keitinvedellä.
- Huuhtele varsiparsakaalit ja hienonna ne. Paista pannulla öljyssä varsiparsakaalia ja siemensekoitusta pari minuuttia.
- Valuta pasta lävikössä ja kaada tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon lehtikaalihummus. Viimeistele varsiparsakaali-siemensekoituksella.
Vinkki!
Hummuksen voi valmistaa jääkaappiin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Notkista hummus tällöin tarvittaessa kylmällä vedellä pastan keitinveden sijaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat