Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Peritty hittisoosi

Äidin kantarellikastike on Laura Malmivaaran ruokabravuuri – se valmistetaan oman maan kantarelleista, kermasta ja valmisjauheesta

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

”Kasvoin Kainuussa. Meillä syötiin usein sienikastikkeita ja -piirakoita, sillä äiti tiesi parhaat sienipaikat – ja piti ne visusti salassa. Äitini reseptillä oman maan kantarelleista syntyy hyvä soosi, johon tulee paljon sipulia, aitoa kermaa ja pieni määrä valmiskantarellikastiketta”, Laura Malmivaara kertoo.

”Ruoanlaittajana olen tyypillinen äiti. Kokkaaminen on läheisten tarpeiden tyydyttämistä. Silloin ajattelen muita, en itseäni. Tyttäreni ovat kasvissyöjiä, ja itsekin yritän syödä kasvispainotteisesti. Arkisin teen kaikenlaisia sekoituksia, ’hässäköitä’, joihin tulee esimerkiksi riisiä, vihanneksia ja tofua”, näyttelijä, laulaja ja valokuvaaja Laura Malmivaara kertoo ruoanvalmistuksestaan.

Reseptin ainekset
4 annosta
350 g
kantarelleja
1
makea sipuli
2–3
kevätsipulia
ruohosipulia (omasta maasta)
1 rkl
voita
kuivattua kantarellia jauhettuna tai Blå Band -kantarellikastiketta (jauhe)
valkopippuria
suolaa
1 prk (2 dl)
kuohu-, ruoka- tai kaurakermaa

Laura Malmivaaran kantarellikastike – ohje:

  1. Jos käytät pakastettuja kantarelleja, sulata ja valuta ne. Jos taas käytät tuoreita kantarelleja, puhdista ja pilko ne pienemmiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna kevätsipulit ja ruohosipuli.
  3. Paista tuoreita kantarelleja pieninä palasina kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Nosta kantarellit pannulta kulhoon.
  4. Lisää voita pannulle. Kuullota hienonnettua makeaa sipulia ensin pannulla.
  5. Laita kevät- ja ruohosipulit kulhoon kantarellien päälle ja lisää kantarellien kanssa takaisin paistinpannulle.
  6. Lisää mukaan kuivattua kantarellia jauheena tai ripaus Blåband-pussista kanttarellikastiketta.
  7. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
  8. Lisää pikku hiljaa kuohukermaa, ruokakermaa tai kaurakermaa ja hauduta hämmennellen kunnes kastike sakenee. Se saa olla paksuhkoa kunnon massaa, ei liian löysää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt