


Vanhanajan kotiruoka
Läskisoosi – perinteisen herkun pikaversio on lautasilla vartissa
15 min
Läskisoosi eli sianlihakastike on perinteinen suomalainen kotiruoka, joka syntyy konstailemattomista aineksista. Klassikko maistuu parhaalta keitettyjen perunoiden kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
siankylkeä
3 rkl
vehnäjauhoja
1
sipuli
4 dl
vettä
5
maustepippuria
1–1,5 tl
suolaa
Läskisoosi – ohje:
- Saksi siankyljet pienemmiksi palasiksi. Ruskista ne pannulla. Kaada pannun sisältö kattilaan. Voit kaataa rasvaa hieman pois, jos sitä on ylenmääräisesti.
- Lisää hienonnettu sipulia ja ruskista sitä hetki. Lisää myös jauhot ja anna niiden ottaa väriä. Kaada mukaan vesi ja maustepippurit. Sekoittele kastike valmiiksi.
- Tarjoile läskisoosi esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat