4(40)
Laskiaisrulla – talvinen herkku kierähtää nyt kääretortuksi!
Gluteeniton
57 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 37 min
Laskiaisrulla on talven ihanin kääretorttu! Mantelisen ja kardemummaisen torttupohjan sisään piiloutuu pehmeää kerma-rahkatäytettä, vadelmahilloa ja vadelmia. Mitä muuta voisi toivoakaan?
14.2.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
12 annosta
Kääretorttupohja
4munaa
1½ dlsokeria
1 dlmantelijauhetta
1 dlperunajauhoja
2 tlkardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dlmantelilastuja
Täyte
2 dlvispikermaa
200 gvaniljarahkaa
1 dlvadelmahilloa
175 gvadelmia (pakaste, kotimainen)
Viimeistely
tomusokeria
vadelmia

Laskiaisrulla leivotaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot, kardemumma, vaniljasokeri ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos vähitellen vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele mantelilastut pinnalle.
  3. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 7 minuuttia.
  4. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki ja irrota pohjapaperi.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka vaahtoon.
  6. Levitä kerma-rahkaseos jäähtyneelle torttulevylle. Levitä vadelmahillo raidoiksi niin, että se sekoittuu hiukan vaahtoon. Ripottele vadelmat pinnalle.
  7. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna rullan vetäytyä puolisen tuntia jääkaapissa ennen leikkaamista.
  8. Viimeistele laskiaisrulla tomusokerilla ja vadelmilla.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo