Laskiaisrulla – talvinen herkku kierähtää nyt kääretortuksi!
Gluteeniton
57 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 37 min
Laskiaisrulla on talven ihanin kääretorttu! Mantelisen ja kardemummaisen torttupohjan sisään piiloutuu pehmeää kerma-rahkatäytettä, vadelmahilloa ja vadelmia. Mitä muuta voisi toivoakaan?
Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot, kardemumma, vaniljasokeri ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos vähitellen vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele mantelilastut pinnalle.
Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki ja irrota pohjapaperi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka vaahtoon.
Levitä kerma-rahkaseos jäähtyneelle torttulevylle. Levitä vadelmahillo raidoiksi niin, että se sekoittuu hiukan vaahtoon. Ripottele vadelmat pinnalle.
Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna rullan vetäytyä puolisen tuntia jääkaapissa ennen leikkaamista.
Viimeistele laskiaisrulla tomusokerilla ja vadelmilla.