


Laskiaisrulla – talvinen herkku kierähtää nyt kääretortuksi!
57 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 37 min
Laskiaisrulla on talven ihanin kääretorttu! Mantelisen ja kardemummaisen torttupohjan sisään piiloutuu pehmeää kerma-rahkatäytettä, vadelmahilloa ja vadelmia. Mitä muuta voisi toivoakaan?
Reseptin ainekset
12 annosta
Kääretorttupohja
4
munaa
1½ dl
sokeria
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
perunajauhoja
2 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
mantelilastuja
Täyte
2 dl
vispikermaa
200 g
vaniljarahkaa
1 dl
vadelmahilloa
175 g
vadelmia (pakaste, kotimainen)
Viimeistely
tomusokeria
vadelmia
Laskiaisrulla leivotaan näin:
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot, kardemumma, vaniljasokeri ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos vähitellen vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele mantelilastut pinnalle.
- Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 7 minuuttia.
- Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki ja irrota pohjapaperi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka vaahtoon.
- Levitä kerma-rahkaseos jäähtyneelle torttulevylle. Levitä vadelmahillo raidoiksi niin, että se sekoittuu hiukan vaahtoon. Ripottele vadelmat pinnalle.
- Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna rullan vetäytyä puolisen tuntia jääkaapissa ennen leikkaamista.
- Viimeistele laskiaisrulla tomusokerilla ja vadelmilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat