Veikeän pinkki & ihanan överi! Laskiaisriisipuuro on puurobuumin uusin suosikki
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Pääsitkö maistamaan Tuomaan markkinoiden hittipuuroa, jossa maistui ruskistettu voi ja misokinuski? Meillä kotonan oma kokki Mika Rampa innostui riisipuuron tuunaamisesta ja kehitteli meille laskiaiseen sopivan puuron. ”Laskiaispuuron makumaailma on ammennettu kaikkien rakastamasta laskiaispullasta. Puuron ytimenä ovat rapeat voissa paistetut pullakrutongit ja vadelma kahdessa muodossa. Loraus kinuski- ja vaniljakastiketta tekevät puurosta överin herkun laskiaiseen.”
Reseptin ainekset
4 annosta
Riisipuuro
2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
täysmaitoa
½ tl
suolaa
Pullakrutongit
3 viipaletta
pullaa
2 rkl
voita paistamiseen
Lisäksi
½ dl
mantelilastuja
1 dl
vaniljakastiketta
1 dl
vadelmahilloa
100 g
pakastevadelmia (kotimaisia)
1 dl
kinuskikastiketta
¼ tl
kardemummaa
Laskiaisriisipuuro – ohje:
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Keitä puuroa hiljalleen noin 45 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla.
- Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Siirrä lautaselle.
- Leikkaa pullat kuutioiksi ja paista pannulla voissa rapeiksi.
- Annostele puuro kulhoihin. Lisää päälle vaniljakastiketta, vadelmahilloa, pullakrutonkeja ja vadelmia. Viimeistele kinuskikastikkeella, mantelilastuilla ja kardemummalla.
Vinkki!
Oikaise ja kokoa laskiaisriisipuuro kaupan valmispuuroon. Tarvitset 300 g riisipuuroa henkeä kohden. Pullakrutonkeja kannattaa paistaa kerralla hieman enemmän, sillä ne saattavat tehdä katoamistempun ennen kuin ehdit koota annokset.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat