Unelmien Talo&Koti

Terveisiä Tukholmasta! Laskiaiskakku on Annin uunissa -bloggaajan versio ruotsalaisesta semmeltårtasta – mantelimassalla tietysti

3 h 15 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h 30 min
Kun Annin uunissa -blogin Anni Paakkunainen asui Tukholmassa, hän herkutteli mantelitäytteisellä semmeltårtalla. Laskiaiskakku on muisto vuosista Ruotsissa. Nappaa resepti!
4.1
0
Julkaistu: 21.2.2022


Reseptin ainekset

Pullataikina

  • 2½ dlmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1muna
  • 1 dlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita (huoneenlämpöistä)

Lisäksi

  • 5 dlvispikermaa
  • 200 gmantelimassaa
  • 1–2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmantelilastuja (koristeluun)
  • 2 rkltomusokeria (koristeluun)
Tulosta

Laskiaiskakku leivotaan näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata hiiva maitoon.
  2. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
  3. Lisää jauhot hiljalleen alustaen taikinaan. Lisää pehmeä, huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa.
  4. Vaivaa taikinasta tasaista ja kimmoisaa, noin 10 minuuttia.
  5. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla 45–60 minuuttia, kunnes se on kooltaan kaksinkertainen.
  6. Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  7. Pyöritä taikinasta iso pallo ja laske se irtopohjavuoan (22 cm) pohjalle. Anna kohota vielä 15 minuuttia liinan alla. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
  8. Sekoita sähkövatkaimella noin 1 dl kermaa ja 200 g mantelimassaa tasaiseksi massaksi.
  9. Vatkaa loput 4 dl kermaa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
  10. Leikkaa jäähtynyt pullakakku neljään kerrokseen (hattu ja kolme kakkukerrosta).
  11. Aseta alimmainen pala tarjoiluastialle ja sivele päälle 1/3 mantelimassa-kermaseoksesta. Nosta päälle kermavaahtoa ja tasoita pinta. Nosta seuraava kerros päälle ja toista sama. Tasoittele kakun reunat ja kermavaahto halutessasi palettiveitsellä.
  12. Levitä loput mantelimassat päällimmäiseen kerrokseen ja pursota päälle loput kermat. Leikkaa hattu­osasta kolmion muotoiset palat pursotusten päälle.
  13. Koristele laskiaiskakku lopuksi mantelilastuilla ja sihtaa päälle tomusokeria.

Vinkit!

  • Voit tehdä munattoman taikinan jättämällä munan pois ohjeesta.
  • Maidottoman version kakusta saat käyttämällä maidon tilalla kaurajuomaa, voin sijaan maidotonta margariinia ja korvaamalla kerman kauravispillä.
  • Voit korvata mantelimassan halutessasi hillolla.

Kommentoi »