


Terveisiä Tukholmasta! Laskiaiskakku on Annin uunissa -bloggaajan versio ruotsalaisesta semmeltårtasta – mantelimassalla tietysti
3 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 30 min
Kun Annin uunissa -blogin Anni Paakkunainen asui Tukholmassa, hän herkutteli mantelitäytteisellä semmeltårtalla. Laskiaiskakku on muisto vuosista Ruotsissa. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
Pullataikina
2½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1
muna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
7 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita (huoneenlämpöistä)
Lisäksi
5 dl
vispikermaa
200 g
mantelimassaa
1–2 tl
vaniljasokeria
1 dl
mantelilastuja (koristeluun)
2 rkl
tomusokeria (koristeluun)
Laskiaiskakku leivotaan näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata hiiva maitoon.
- Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
- Lisää jauhot hiljalleen alustaen taikinaan. Lisää pehmeä, huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa.
- Vaivaa taikinasta tasaista ja kimmoisaa, noin 10 minuuttia.
- Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla 45–60 minuuttia, kunnes se on kooltaan kaksinkertainen.
- Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
- Pyöritä taikinasta iso pallo ja laske se irtopohjavuoan (22 cm) pohjalle. Anna kohota vielä 15 minuuttia liinan alla. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
- Sekoita sähkövatkaimella noin 1 dl kermaa ja 200 g mantelimassaa tasaiseksi massaksi.
- Vatkaa loput 4 dl kermaa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
- 10Leikkaa jäähtynyt pullakakku neljään kerrokseen (hattu ja kolme kakkukerrosta).
- 11Aseta alimmainen pala tarjoiluastialle ja sivele päälle 1/3 mantelimassa-kermaseoksesta. Nosta päälle kermavaahtoa ja tasoita pinta. Nosta seuraava kerros päälle ja toista sama. Tasoittele kakun reunat ja kermavaahto halutessasi palettiveitsellä.
- 12Levitä loput mantelimassat päällimmäiseen kerrokseen ja pursota päälle loput kermat. Leikkaa hattuosasta kolmion muotoiset palat pursotusten päälle.
- 13Koristele laskiaiskakku lopuksi mantelilastuilla ja sihtaa päälle tomusokeria.
Vinkit!
- Voit tehdä munattoman taikinan jättämällä munan pois ohjeesta.
- Maidottoman version kakusta saat käyttämällä maidon tilalla kaurajuomaa, voin sijaan maidotonta margariinia ja korvaamalla kerman kauravispillä.
- Voit korvata mantelimassan halutessasi hillolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat