Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kala-lapskoussi – maukas versio raumalaisesta perinneherkusta

40 min

Kala-lapskoussissa maistuvat turska, peruna ja lanttu. Kokkaa tällä kertaa raumalaisesta, nostalgisesta herkusta merellinen versio. Poimi resepti talteen!

Reseptin ainekset
3 annosta
400 g
turskaa (joko tuoretta tai pakastekalaa)
8
kiinteää ruokaperunaa
¼
lanttua
1
yksikyntinen valkosipuli silputtuna
1 l
maitoa
3 rkl
tuoretta timjamia
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sitruunamehua
suolaa ja pippuria
50 g
voita (+ 1 rkl / annos koristeluun)

Kala-lapskoussi valmistuu näin:

  1. Jos käytät pakasteturskaa, sulata kala ensin. Leikkaa kala muutamaan, esimerkiksi kolmeen, osaan. 
  2. Kuori ja leikkaa perunat ja lanttu. Kannattaa leikata juurekset samankokoisiksi, aika pieniksi paloiksi, jotta ne kypsyvät samaa tahtia ja nopeasti. 
  3. Lisää kattilaan maito, ja kun maito kiehuu kevyesti, nosta turskapalat ja tuore timjami kattilaan. Keitä kunnes kala on muuttunut valkoiseksi ja on kypsää.
  4. Lisää toiseen kattilaan vesi. Kun vesi kiehuu, lisää perunat ja lantut. 
  5. Kun kala on kypsää, nosta turskat pois kattilasta, säästä keitinmaito. Voit halutessasi nyppiä timjamit pois, mutta se ei ole pakollista. 
  6. Kaada kala ja juurekset samaan kulhoon ja soseuta ne. Lisää hieman oliiviöljyä. Mausta vielä suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää voi. Maista ja mausta vielä lisää jos tarve. 
  7. Annostele lapskoussi lautaselle ja tee sen keskelle pieni kolo, johon tipautat vielä hieman voita. Koristele annos tuoreella timjamilla ja tarjoile välittömästi. 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt