


Kala-lapskoussi – maukas versio raumalaisesta perinneherkusta
40 min
Kala-lapskoussissa maistuvat turska, peruna ja lanttu. Kokkaa tällä kertaa raumalaisesta, nostalgisesta herkusta merellinen versio. Poimi resepti talteen!
Reseptin ainekset
3 annosta
400 g
turskaa (joko tuoretta tai pakastekalaa)
8
kiinteää ruokaperunaa
¼
lanttua
1
yksikyntinen valkosipuli silputtuna
1 l
maitoa
3 rkl
tuoretta timjamia
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sitruunamehua
suolaa ja pippuria
50 g
voita (+ 1 rkl / annos koristeluun)
Kala-lapskoussi valmistuu näin:
- Jos käytät pakasteturskaa, sulata kala ensin. Leikkaa kala muutamaan, esimerkiksi kolmeen, osaan.
- Kuori ja leikkaa perunat ja lanttu. Kannattaa leikata juurekset samankokoisiksi, aika pieniksi paloiksi, jotta ne kypsyvät samaa tahtia ja nopeasti.
- Lisää kattilaan maito, ja kun maito kiehuu kevyesti, nosta turskapalat ja tuore timjami kattilaan. Keitä kunnes kala on muuttunut valkoiseksi ja on kypsää.
- Lisää toiseen kattilaan vesi. Kun vesi kiehuu, lisää perunat ja lantut.
- Kun kala on kypsää, nosta turskat pois kattilasta, säästä keitinmaito. Voit halutessasi nyppiä timjamit pois, mutta se ei ole pakollista.
- Kaada kala ja juurekset samaan kulhoon ja soseuta ne. Lisää hieman oliiviöljyä. Mausta vielä suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää voi. Maista ja mausta vielä lisää jos tarve.
- Annostele lapskoussi lautaselle ja tee sen keskelle pieni kolo, johon tipautat vielä hieman voita. Koristele annos tuoreella timjamilla ja tarjoile välittömästi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat