Lapskoussi

40 min
0
0

Lapskoussi

Raumalainen perinneherkku, jota syödessä tulee mieleen mummola.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 400 gturskaa (joko tuoretta tai pakastekalaa)
  • 8 kplkiinteitä ruokaperunoita
  • 1/4 kpllanttua
  • 1 kplyksikyntinen valkosipuli silputtuna
  • 1 lmaitoa
  • 3 rkltuoretta timjamia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • 50 gvoita (+ 1 rkl / annos koristeluun)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Jos käytät pakasteturskaa, sulata kala ensin. 

Leikkaa kala muutamaan, esimerkiksi kolmeen, osaan. 

Kuori ja leikkaa perunat ja lanttu. Kannattaa leikata juurekset samankokoisiksi, aika pieniksi paloiksi, jotta ne kypsyvät samaa tahtia ja nopeasti. 

Lisää kattilaan maito ja kun maito kiehuu kevyesti, nosta turskapalat ja tuore timjami kattilaan. Keitä kunnes kala on muuttunut valkoiseksi ja kypsää.

Lisää toiseen kattilaan vesi ja kun vesi kiehuu, lisää perunat ja lantut. 

Kun kala on kypsää, nosta turskat pois kattilasta, säästä keitinmaito. Voit halutessasi nyppiä timjamit pois, mutta se ei ole pakollista. 

Kaada kala ja juurekset samaan kulhoon ja soseuta ne. Lisää hieman oliiviöljyä.

Mausta vielä suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää voi. 

Maista ja mausta vielä lisää jos tarve. 

Annostele lapskoussi lautaselle ja tee sen keskelle pieni kolo, johon tipautat vielä hieman voita. 

Koristele annos tuoreella timjamilla. 

Tarjoile välittömästi. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä