Maku

Lankkulohi

12 h 40 min
4.33
1

Lankkulohi

GL
LA
MA
MU
1
4.33
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos
Lankkulohi saa grillissä upean savun maun ja säilyy mehevänä. Lisäksi vältyt grillin siivousurakalta, siispä täydellinen kesäruoka!

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gsiikaa
  • 500 glohifileetä

Thaityylinen mausteseos siialle

  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 kpllimettiä
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 kplvalkosipulia (solo)
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Japanilaishenkinen mausteseos lohelle

  • 2 rklwasabitahnaa
  • 1 rklkalakastiketta

Lisäksi

  • kaksi puhdasta lankkua grillaukseen

Tee näin

12 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN12 h

Lankkulohi ja lankkusiika valmistuvat näin:

  1. Aloita valmistelut edellisenä päivänä. Valitse laudanpätkä, joka on kalafileetä isompi ja mahtuu grilliin. Upota lauta veteen likoamaan noin 12 tunniksi, jolloin lauta vettyy eikä syty grillissä heti palamaan. Märkä lauta luovuttaa kosteutta grillikuvun alla eli höyry hellii herkkää kalaa. Voit valmistaa yhden ison fileen tai pari pientä, saaliista riippuen.
  2. Kuori hyvin pesty limetti. Sekoita maustekastikkeen aineet ja hiero seos kalan pintaan. Voit antaa kalan maustua viileässä pari tuntia ennen grillaamista.
  3. Nosta kalafileet laudalle ja lauta grilliin. Anna kannen olla auki niin kauan, että laudan alta alkaa muodostua savua.
  4. Sulje kansi ja anna kalan kypsyä paksuudesta riippuen 10–20 minuuttia.
  5. Tarjoa lankkukalan lisänä salaattia ja keitettyjä varhaisperunoita.

Vinkki! Grillimestarin on turvallista pitää vedellä täytetty suihkupullo käden ulottuvilla taltuttamaan laudan alapintaa nuolevia liekkejä. Nosta lauta grillistä kiven tai muun palamattoman alustan päälle, sillä laudan alapuoli on kuuma ja hiiltynyt.
MITÄ PIDIT?
4.33