


Lankkulohi
12 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 12 h 0 min
Lankkulohi saa grillissä upean savun maun ja säilyy mehevänä. Lisäksi vältyt grillin siivousurakalta, siispä täydellinen kesäruoka!
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
siikaa
500 g
lohifileetä
Thaityylinen mausteseos siialle
1/2 dl
fariinisokeria
1 kpl
limettiä
1/2 kpl
tuoretta chiliä (silputtuna)
1 rkl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1/2 kpl
valkosipulia (solo)
1 rkl
seesamiöljyä
1 1/2 tl
suolaa
1 dl
tuoretta korianteria (silputtuna)
Japanilaishenkinen mausteseos lohelle
2 rkl
wasabitahnaa
1 rkl
kalakastiketta
Lisäksi
kaksi puhdasta lankkua grillaukseen
Lankkulohi ja lankkusiika valmistuvat näin:
- Aloita valmistelut edellisenä päivänä. Valitse laudanpätkä, joka on kalafileetä isompi ja mahtuu grilliin. Upota lauta veteen likoamaan noin 12 tunniksi, jolloin lauta vettyy eikä syty grillissä heti palamaan. Märkä lauta luovuttaa kosteutta grillikuvun alla eli höyry hellii herkkää kalaa. Voit valmistaa yhden ison fileen tai pari pientä, saaliista riippuen.
- Kuori hyvin pesty limetti. Sekoita maustekastikkeen aineet ja hiero seos kalan pintaan. Voit antaa kalan maustua viileässä pari tuntia ennen grillaamista.
- Nosta kalafileet laudalle ja lauta grilliin. Anna kannen olla auki niin kauan, että laudan alta alkaa muodostua savua.
- Sulje kansi ja anna kalan kypsyä paksuudesta riippuen 10–20 minuuttia.
- Tarjoa lankkukalan lisänä salaattia ja keitettyjä varhaisperunoita.
Vinkki! Grillimestarin on turvallista pitää vedellä täytetty suihkupullo käden ulottuvilla taltuttamaan laudan alapintaa nuolevia liekkejä. Nosta lauta grillistä kiven tai muun palamattoman alustan päälle, sillä laudan alapuoli on kuuma ja hiiltynyt.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat