Lankkulohi
12 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
12 h Lankkulohi saa grillissä upean savun maun ja säilyy mehevänä. Lisäksi vältyt grillin siivousurakalta, siispä täydellinen kesäruoka!
GL
LA
MA
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.8.2008

Lankkulohi
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 500 gsiikaa
- 500 glohifileetä
Thaityylinen mausteseos siialle
- 1/2 dlfariinisokeria
- 1 kpllimettiä
- 1/2 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
- 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
- 1/2 kplvalkosipulia (solo)
- 1 rklseesamiöljyä
- 1 1/2 tlsuolaa
- 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)
Japanilaishenkinen mausteseos lohelle
- 2 rklwasabitahnaa
- 1 rklkalakastiketta
Lisäksi
- kaksi puhdasta lankkua grillaukseen
Lankkulohi ja lankkusiika valmistuvat näin:
- Aloita valmistelut edellisenä päivänä. Valitse laudanpätkä, joka on kalafileetä isompi ja mahtuu grilliin. Upota lauta veteen likoamaan noin 12 tunniksi, jolloin lauta vettyy eikä syty grillissä heti palamaan. Märkä lauta luovuttaa kosteutta grillikuvun alla eli höyry hellii herkkää kalaa. Voit valmistaa yhden ison fileen tai pari pientä, saaliista riippuen.
- Kuori hyvin pesty limetti. Sekoita maustekastikkeen aineet ja hiero seos kalan pintaan. Voit antaa kalan maustua viileässä pari tuntia ennen grillaamista.
- Nosta kalafileet laudalle ja lauta grilliin. Anna kannen olla auki niin kauan, että laudan alta alkaa muodostua savua.
- Sulje kansi ja anna kalan kypsyä paksuudesta riippuen 10–20 minuuttia.
- Tarjoa lankkukalan lisänä salaattia ja keitettyjä varhaisperunoita.
Vinkki! Grillimestarin on turvallista pitää vedellä täytetty suihkupullo käden ulottuvilla taltuttamaan laudan alapintaa nuolevia liekkejä. Nosta lauta grillistä kiven tai muun palamattoman alustan päälle, sillä laudan alapuoli on kuuma ja hiiltynyt.

Teriyakilohi grillissä
Maku

Lohi grillissä
Kotivinkki

Grillatut lohivartaat kardemummavivahteella – resepti, jonka kaikki haluavat!
Maku

Kanavartaat ja thai-vinegretti
Maku

Kesän parhaat grillattavat tulevat tässä! Mehevät grillivartaat ja rommikolamarinadi kutittelevat herkkusuiden makunystyröitä
Maku

16 x paras grilliresepti – ihastu sinappimarinoituun grilliloheen tai täydellisen meheviin ribseihin

Pikainen paprikatahna
Maku

Grillattu hedelmäsalaatti ja vuohenjuustodippi – helppo ja nopea kesäjälkkäri
Maku