Lampaanpaisti ja hunajaiset omenat (Cordero ternasco asado con manzana a la miel)
4 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
3 h Meheväksi keitetty lampaanpaisti saa espanjalaiseen tyyliin seurakseen hunajaiset omenat. Makean ja suolaisen upea liitto kruunataan inkiväärisellä omenakastikkeella ja mantelilastuilla. Juhlapöydän maukkain lammas!
GL
LA
MA
MU
5
Kuvat
Julkaistu 26.10.2011

Lampaanpaisti ja hunajaiset omenat (Cordero ternasco asado con manzana a la miel)
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1500 glampaanpaistia (luutonta)
- 2 tlsuolaa
- 1/2 gsahramia
- 5 dlvettä
- 1 kplporkkanaa (kuorittuna ja paloiteltuna)
- 1 kplsipulia (kuorittuna ja lohkottuna)
- 2 kplvalkosipulinkynttä (kuorittuna)
- 1/2 kplpalsternakkaa (kuorittuna ja pilkottuna)
- 2 kpllaakerinlehteä
- 1/2 tlmustapippuria
Hunajaiset omenat
- 500 gomenaa (hapokas lajike)
- 1 dloliiviöljyä
- 1/2 dlhunajaa
- 2 rklsitruunamehua
Kastike
- 3 dllihalientä
- 1 kplomenaa (kuorittuna ja kuutioituna)
- 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
Lisäksi
- 1/2 dlmantelilastuja
Lampaanpaisti ja hunajaiset omenat valmistuvat näin:
- Poista paistista kalvot ja näkyvä rasva. Hiero mausteet lihan pintaan.
- Nosta paisti kattilaan ja kaada päälle vesi. Lisää joukkoon kasvikset ja mausteet.
- Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 3 tuntia. Käännä paisti muutaman kerran kypsymisen aikana.
- Nosta paisti uunivuokaan (säästä liemi), peitä foliolla ja siirrä 150-asteiseen uuniin odottamaan tarjoilua.
- Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla, mutta älä kuori. Leikkaa omenat viipaleiksi ja kuivaa leikkuupinnat talouspaperilla.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista omenat molemmin puolin muutamassa erässä. Nosta renkaat laakeaan astiaan.
- Valuta omenoiden päälle hunaja ja pirskottele päälle sitruunamehua.
- Valmista kastike. Kaada kattilaan siivilöityä keitinlientä. Lisää omena ja inkivääri.
- Keitä seosta, miedolla lämmöllä, kunnes omena on soseutunut (noin 10 minuuttia). Tarkista maku.
- Leikkaa lampaanpaisti viipaleiksi. Kokoa annoksiin vuorotellen lihaa ja hunajaomenoita.
- Pirskota lampaanpaisti päälle kastiketta ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

Lammasruoat – parhaat suosikkireseptit

Sherrylammas
Maku

Lampaanpotkat särän tapaan
Maku

Lampaankare
Maku

Lammaskiusaus
Maku

Grillattua lampaan ulkofilettä ja granaattiomena-couscousia
Maku

Lampaanpotkaa Marokolaisittain
Maku

Saslik-vartaat perinteiseen tapaan – maun ja mehevyyden salaisuus löytyy marinadista
Kotivinkki