Lampaanpaisti ja hunajaiset omenat (Cordero ternasco asado con manzana a la miel)

4 h
5
0

Lampaanpaisti ja hunajaiset omenat (Cordero ternasco asado con manzana a la miel)

GL
LA
MA
MU
0
5
Meheväksi keitetty lampaanpaisti saa espanjalaiseen tyyliin seurakseen hunajaiset omenat. Makean ja suolaisen upea liitto kruunataan inkiväärisellä omenakastikkeella ja mantelilastuilla. Juhlapöydän maukkain lammas!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 glampaanpaistia (luutonta)
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 gsahramia
  • 5 dlvettä
  • 1 kplporkkanaa (kuorittuna ja paloiteltuna)
  • 1 kplsipulia (kuorittuna ja lohkottuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (kuorittuna)
  • 1/2 kplpalsternakkaa (kuorittuna ja pilkottuna)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlmustapippuria

Hunajaiset omenat

  • 500 gomenaa (hapokas lajike)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlhunajaa
  • 2 rklsitruunamehua

Kastike

  • 3 dllihalientä
  • 1 kplomenaa (kuorittuna ja kuutioituna)
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)

Lisäksi

  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h

Poista paistista kalvot ja näkyvä rasva. Hiero mausteet lihan pintaan.

Nosta paisti kattilaan ja kaada päälle vesi. Lisää joukkoon kasvikset ja mausteet.

Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 3 tuntia. Käännä paisti muutaman kerran kypsymisen aikana.

Nosta paisti uunivuokaan (säästä liemi), peitä foliolla ja siirrä 150-asteiseen uuniin odottamaan tarjoilua.

Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla, mutta älä kuori. Leikkaa omenat viipaleiksi ja kuivaa leikkuupinnat talouspaperilla.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista omenat molemmin puolin muutamassa erässä. Nosta renkaat laakeaan astiaan.

Valuta omenoiden päälle hunaja ja pirskottele päälle sitruunamehua.

Valmista kastike. Kaada kattilaan siivilöityä keitinlientä. Lisää omena ja inkivääri.

Keitä seosta, miedolla lämmöllä, kunnes omena on soseutunut (noin 10 minuuttia). Tarkista maku.

Leikkaa lampaanpaisti viipaleiksi. Kokoa annoksiin vuorotellen lihaa ja hunaja-omenoita.

Pirskota päälle kastiketta ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä