Maku

Lampaanpaisti ja hunajaiset omenat (Cordero ternasco asado con manzana a la miel)

4 h
GL
LA
MA
MU
5
0

Meheväksi keitetty lampaanpaisti saa espanjalaiseen tyyliin seurakseen hunajaiset omenat. Makean ja suolaisen upea liitto kruunataan inkiväärisellä omenakastikkeella ja mantelilastuilla. Juhlapöydän maukkain lammas!
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 glampaanpaistia (luutonta)
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 gsahramia
  • 5 dlvettä
  • 1 kplporkkanaa (kuorittuna ja paloiteltuna)
  • 1 kplsipulia (kuorittuna ja lohkottuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (kuorittuna)
  • 1/2 kplpalsternakkaa (kuorittuna ja pilkottuna)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlmustapippuria

Hunajaiset omenat

  • 500 gomenaa (hapokas lajike)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlhunajaa
  • 2 rklsitruunamehua

Kastike

  • 3 dllihalientä
  • 1 kplomenaa (kuorittuna ja kuutioituna)
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)

Lisäksi

  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h
MITÄ PIDIT?
5