Lampaanlapa foliossa Bovikin luomutilan tapaan
3 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
3 h 30 minLampaanlapa hautuu uunissa meheväksi tiiviisti folioon käärittynä. Samassa paketissa kypsyvät myös lisäkkeenä tarjottavat kasvikset kuten porkkanat, juuriselleri ja sipulit.
GL
MU
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.4.2019

Lampaanlapa foliossa Bovikin luomutilan tapaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lampaanlapa
- ½ dlrypsiöljyä
- 1 tlkarkeaa merisuolaa
- 1luullinen lampaanlapa
- 2porkkanaa
- 100 gjuuriselleriä
- 10valkosipulinkynttä
- 8salottisipulia
- ½ rkutuoretta timjamia
- 4 oksaatuoretta rosmariinia
- ½ tlmustapippuria rouhittuna
- 2 dlvettä
- 25 gvoita
Lampaanlapa valmistuu helposti näin:
- Voitele iso ja vahva foliopala öljyllä ja nosta sen päälle karkealla suolalla hierottu lampaanlapa.
- Kuori ja paloittele porkkanat, juuriselleri ja sipulit ja lisää reilut palat lavan viereen. Laita mukaan pakettiin myös yrttejä.ja pippuria.
- Lisää lopuksi vesi ja reipas nokare voita. Kääri tiivis paketti. Kääri tarvittaessa ympärille toinen folio.
- Nosta foliopaketti 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Pudota lämpötila sen jälkeen 110 asteeseen ja jatka paistamissa vielä kolmisen tuntia.
- Avaa paketti ja nosta tarjolle.

Lampaan sisäfilee on luksuspikaruokaa parhaimmillaan
Maku

Lammasruoat – parhaat suosikkireseptit

Lammaskarjalanpaisti – perinteinen resepti uudella tavalla
Maku

Lampaanpaisti ja hunajaiset omenat (Cordero ternasco asado con manzana a la miel)
Maku

Sherrylammas
Maku

Rosmariini-valkosipulilampaanviulu
Maku

Lampaanpotkat särän tapaan
Maku

Lammaspata
Kotivinkki