Maku

Lampaanlapa foliossa Bovikin luomutilan tapaan

3 h 50 min
GL
MU
5
0

Lampaanlapa hautuu uunissa meheväksi tiiviisti folioon käärittynä. Samassa paketissa kypsyvät myös lisäkkeenä tarjottavat kasvikset kuten porkkanat, juuriselleri ja sipulit.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Lampaanlapa

  • ½ dlrypsiöljyä
  • 1 tlkarkeaa merisuolaa
  • 1luullinen lampaanlapa
  • 2porkkanaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 10valkosipulinkynttä
  • 8salottisipulia
  • ½ rkutuoretta timjamia
  • 4 oksaatuoretta rosmariinia
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna
  • 2 dlvettä
  • 25 gvoita

Tee näin

3 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Lampaanlapa valmistuu helposti näin:

  1. Voitele iso ja vahva foliopala öljyllä ja nosta sen päälle karkealla suolalla hierottu lampaanlapa.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat, juuriselleri ja sipulit ja lisää reilut palat lavan viereen. Laita mukaan pakettiin myös yrttejä.ja pippuria.
  3. Lisää lopuksi vesi ja reipas nokare voita. Kääri tiivis paketti. Kääri tarvittaessa ympärille toinen folio.
  4. Nosta foliopaketti 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Pudota lämpötila sen jälkeen 110 asteeseen ja jatka paistamissa vielä kolmisen tuntia.
  5. Avaa paketti ja nosta tarjolle.
MITÄ PIDIT?
5