


Lampaanlapa foliossa Bovikin luomutilan tapaan
3 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 30 min
Lampaanlapa hautuu uunissa meheväksi tiiviisti folioon käärittynä. Samassa paketissa kypsyvät myös lisäkkeenä tarjottavat kasvikset kuten porkkanat, juuriselleri ja sipulit.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lampaanlapa
½ dl
rypsiöljyä
1 tl
karkeaa merisuolaa
1
luullinen lampaanlapa
2
porkkanaa
100 g
juuriselleriä
10
valkosipulinkynttä
8
salottisipulia
½ rku
tuoretta timjamia
4 oksaa
tuoretta rosmariinia
½ tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
vettä
25 g
voita
Lampaanlapa valmistuu helposti näin:
- Voitele iso ja vahva foliopala öljyllä ja nosta sen päälle karkealla suolalla hierottu lampaanlapa.
- Kuori ja paloittele porkkanat, juuriselleri ja sipulit ja lisää reilut palat lavan viereen. Laita mukaan pakettiin myös yrttejä.ja pippuria.
- Lisää lopuksi vesi ja reipas nokare voita. Kääri tiivis paketti. Kääri tarvittaessa ympärille toinen folio.
- Nosta foliopaketti 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Pudota lämpötila sen jälkeen 110 asteeseen ja jatka paistamissa vielä kolmisen tuntia.
- Avaa paketti ja nosta tarjolle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat