Lampaanlapa foliossa Bovikin luomutilan tapaan
Gluteeniton
Munaton
3 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 30 min
Lampaanlapa hautuu uunissa meheväksi tiiviisti folioon käärittynä. Samassa paketissa kypsyvät myös lisäkkeenä tarjottavat kasvikset kuten porkkanat, juuriselleri ja sipulit.

Reseptin ainekset 4 annosta
Lampaanlapa
½ dlrypsiöljyä
1 tlkarkeaa merisuolaa
1luullinen lampaanlapa
2porkkanaa
100 gjuuriselleriä
10valkosipulinkynttä
8salottisipulia
½ rkutuoretta timjamia
4 oksaatuoretta rosmariinia
½ tlmustapippuria rouhittuna
2 dlvettä
25 gvoita
Lampaanlapa valmistuu helposti näin:
- Voitele iso ja vahva foliopala öljyllä ja nosta sen päälle karkealla suolalla hierottu lampaanlapa.
- Kuori ja paloittele porkkanat, juuriselleri ja sipulit ja lisää reilut palat lavan viereen. Laita mukaan pakettiin myös yrttejä.ja pippuria.
- Lisää lopuksi vesi ja reipas nokare voita. Kääri tiivis paketti. Kääri tarvittaessa ympärille toinen folio.
- Nosta foliopaketti 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Pudota lämpötila sen jälkeen 110 asteeseen ja jatka paistamissa vielä kolmisen tuntia.
- Avaa paketti ja nosta tarjolle.