4,8(5)
Lampaanlapa foliossa Bovikin luomutilan tapaan
Gluteeniton
Munaton
3 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 30 min
Lampaanlapa hautuu uunissa meheväksi tiiviisti folioon käärittynä. Samassa paketissa kypsyvät myös lisäkkeenä tarjottavat kasvikset kuten porkkanat, juuriselleri ja sipulit.
Julkaistu 8.4.2019
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Lampaanlapa
½ dlrypsiöljyä
1 tlkarkeaa merisuolaa
1luullinen lampaanlapa
2porkkanaa
100 gjuuriselleriä
10valkosipulinkynttä
8salottisipulia
½ rkutuoretta timjamia
4 oksaatuoretta rosmariinia
½ tlmustapippuria rouhittuna
2 dlvettä
25 gvoita

Lampaanlapa valmistuu helposti näin:

  1. Voitele iso ja vahva foliopala öljyllä ja nosta sen päälle karkealla suolalla hierottu lampaanlapa.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat, juuriselleri ja sipulit ja lisää reilut palat lavan viereen. Laita mukaan pakettiin myös yrttejä.ja pippuria.
  3. Lisää lopuksi vesi ja reipas nokare voita. Kääri tiivis paketti. Kääri tarvittaessa ympärille toinen folio.
  4. Nosta foliopaketti 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Pudota lämpötila sen jälkeen 110 asteeseen ja jatka paistamissa vielä kolmisen tuntia.
  5. Avaa paketti ja nosta tarjolle.
Kommentoi »