Maku

Lampaankare

24 h 20 min
4.1
1

Lampaankare

GL
MA
MU
1
4.1
Lampaankare on näyttävä lihaherkku, mutta superhelppo valmistaa! Timjaminen marinadi tuo lihaan makua ja kokonaisena kyljysrivinä kypsentäminen pitää lihan mehevänä.
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkaritsankareeta

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (lohkottuna)
  • 2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 rklhunajaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rklvoita

Voiteluun

  • 1 rklvoita

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Valmista lampaankare näin:

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta karitsankare kulhoon ja hiero marinadia lihaan. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin ja anna karitsankaren marinoitua seuraavaan päivään.

Ruskista karen pinta pannulla voissa joka puolelta. Nosta lampaankare voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta.

Kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä noin 10 minuuttia.

Leikkaa lampaankare kyljyksiksi terävällä veitsellä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä