Lampaankare
24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
24 h Lampaankare on näyttävä lihaherkku, mutta superhelppo valmistaa! Timjaminen marinadi tuo lihaan makua ja kokonaisena kyljysrivinä kypsentäminen pitää lihan mehevänä.
GL
MA
MU
3.9
Kuvat
Julkaistu 16.4.2015

Lampaankare
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 800 gkaritsankareeta
Marinadi
- 1 dloliiviöljyä
- 2 rklsitruunamehua
- 3 kplvalkosipulinkynttä (lohkottuna)
- 2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
- 1 rklhunajaa
- 3/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Paistamiseen
- 1 rklvoita
Voiteluun
- 1 rklvoita
Valmista lampaankare näin:
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta karitsankare kulhoon ja hiero marinadia lihaan. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin ja anna karitsankaren marinoitua seuraavaan päivään.
Ruskista karen pinta pannulla voissa joka puolelta. Nosta lampaankare voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta.
Kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä noin 10 minuuttia.
Leikkaa lampaankare kyljyksiksi terävällä veitsellä.