


Lampaankare
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Lampaankare on näyttävä lihaherkku, mutta superhelppo valmistaa! Timjaminen marinadi tuo lihaan makua ja kokonaisena kyljysrivinä kypsentäminen pitää lihan mehevänä.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
karitsankareeta
Marinadi
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
3 kpl
valkosipulinkynttä (lohkottuna)
2 dl
tuoretta timjamia (silputtuna)
1 rkl
hunajaa
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Paistamiseen
1 rkl
voita
Voiteluun
1 rkl
voita
Valmista lampaankare näin:
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta karitsankare kulhoon ja hiero marinadia lihaan. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin ja anna karitsankaren marinoitua seuraavaan päivään.
Ruskista karen pinta pannulla voissa joka puolelta. Nosta lampaankare voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta.
Kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä noin 10 minuuttia.
Leikkaa lampaankare kyljyksiksi terävällä veitsellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat