Lampaankääpäsalaatti

40 min
0
2

Lampaankääpäsalaatti

MU
KA
2
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 1 kplkurkkua
  • 1 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (lastuina)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 250 glampaankääpiä (suikaloituna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Leipäkuutiot

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 60 gtummaa leipää

Kastike

  • 2 dlruoanvalmistusjogurttia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 tlhunajaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1/2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Sekoita ensin kastikeainekset ja anna maustua salaatin valmistamisen ajan.

Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja silppua basilika. Revi salaatti kulhoon, lisää kurkku, basilika ja juustolastut.

Kuumenna pannu, lisää öljy ja lampaankäävät. Paahda sienet kauniin keltaisiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla ja ripottele salaatin päälle.

Kuumenna pannu uudelleen, lisää öljy ja valkosipuli. Leikkaa tai revi leipä paloiksi ja lisää pannulle. Anna paahtua, mutta varo, ettei valkosipuli pääse palamaan.

Lisää leipäpalat lampaankääpäsalaatin joukkoon ja pöyhäise kevyesti sekaisin.

Tarjoa salaatinkastike erikseen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä