Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpl
rooman- eli sidesalaattia ruukussa
1 kpl
kurkkua
1 1/2 dl
tuoretta basilikaa
50 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (lastuina)
1 rkl
rypsiöljyä
250 g
lampaankääpiä (suikaloituna)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Leipäkuutiot
2 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä (murskattuna)
60 g
tummaa leipää
Kastike
2 dl
ruoanvalmistusjogurttia
1 kpl
valkosipulinkynttä (murskattuna)
2 tl
hunajaa
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
sitruunapippuria (suolaton)
1/2 tl
yrttimaustesekoitusta (suolaton)
1/4 tl
suolaa
Sekoita ensin kastikeainekset ja anna maustua salaatin valmistamisen ajan.
Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja silppua basilika. Revi salaatti kulhoon, lisää kurkku, basilika ja juustolastut.
Kuumenna pannu, lisää öljy ja lampaankäävät. Paahda sienet kauniin keltaisiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla ja ripottele salaatin päälle.
Kuumenna pannu uudelleen, lisää öljy ja valkosipuli. Leikkaa tai revi leipä paloiksi ja lisää pannulle. Anna paahtua, mutta varo, ettei valkosipuli pääse palamaan.
Lisää leipäpalat lampaankääpäsalaatin joukkoon ja pöyhäise kevyesti sekaisin.
Tarjoa salaatinkastike erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat