Lampaan sisäfilee on luksuspikaruokaa parhaimmillaan
40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
30 minLampaan sisäfilee valmistuu helposti ja nopeasti pannulla paistamalla. Fileitä paistetaan vain pieni hetki valkosipulilla maustetussa voissa. Mausteeksi riittää suola ja pippuri.
GL
MU
3.4
Kuvat
Julkaistu 8.4.2019

Lampaan sisäfilee on luksuspikaruokaa parhaimmillaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lampaan sisäfilee
- 4lampaan sisäfileetä
- 40 gvoita
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Lampaan sisäfilee valmistuu helposti näin:
- Ota lampaan sisäfileet vähintäään puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Voit myös kääriä fileet tiiviisti kelmuun ja laittaa lämpimään veteen 10 minuutiksi. Ilman esilämmitystä fileestä tulee helposti liian kypsä, tai se jää kylmäksi sisältä.
- Kuumenna paksupohjainen paistinpannu. Lisää voi ja kuoritut valkosipulinkynnet.
- Poista pannulta valkosipulinkynnet. Paista sisäfileitä hetken kuumalla pannulla, kunnes niiden pinta saa hieman väriä. Paistaminen vie vaan kymmeniä sekunteja. Sisäfileet ovat parhaimmillaan medium-kypsyisinä ja muuttuvat liian kypsinä sitkeiksi. Voit tarkistaa kypsyyden kurkkaamalla fileen sisään pienen veitsen avulla.
- Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja tarjoa valkosipuliperunoiden kera.

Karitsan paahtopaistit grillissä – minttuinen mausteseos ja täydellinen paistopinta takaavat makunautinnon
Maku

Peran jälkimarinoitu lammaspaisti – yrttinen tulokas pääsiäisen juhlapöytään
Maku

Lampaanpaisti – suosikkiresepti, joka takaa paistin mehevyyden ja herkullisen maun
Maku

Pääsiäisen lammaspaisti – parhaat vinkit herkullisen paistin valmistamiseen

Saslik-vartaat perinteiseen tapaan – maun ja mehevyyden salaisuus löytyy marinadista
Kotivinkki

Karitsanpaisti yrttitahnalla – mehevä makuelämys vailla vertaa
Kotivinkki

Nyhtölammas – "Onnistuu aina, suosittelen!" kehuu reseptiä testannut lukijamme
Maku

Lampaankare
Maku