Maku

Lampaan sisäfilee on luksuspikaruokaa parhaimmillaan

40 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen30 min
Lampaan sisäfilee valmistuu helposti ja nopeasti pannulla paistamalla. Fileitä paistetaan vain pieni hetki valkosipulilla maustetussa voissa. Mausteeksi riittää suola ja pippuri.
GL
MU
3.5
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (4 annosta)

Lampaan sisäfilee

  • 4lampaan sisäfileetä
  • 40 gvoita
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Lampaan sisäfilee valmistuu helposti näin:

  1. Ota lampaan sisäfileet vähintäään puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Voit myös kääriä fileet tiiviisti kelmuun ja laittaa lämpimään veteen 10 minuutiksi. Ilman esilämmitystä fileestä tulee helposti liian kypsä, tai se jää kylmäksi sisältä.
  2. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu. Lisää voi ja kuoritut valkosipulinkynnet.
  3. Poista pannulta valkosipulinkynnet. Paista sisäfileitä hetken kuumalla pannulla, kunnes niiden pinta saa hieman väriä. Paistaminen vie vaan kymmeniä sekunteja. Sisäfileet ovat parhaimmillaan medium-kypsyisinä ja muuttuvat liian kypsinä sitkeiksi. Voit tarkistaa kypsyyden kurkkaamalla fileen sisään pienen veitsen avulla.
  4. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja tarjoa valkosipuliperunoiden kera.
MITÄ PIDIT?
3.5
Kommentoi »