Maku

Lampaan lapaa perunoiden ja fenkolin kera

4
2

Lampaan lapaa perunoiden ja fenkolin kera

Yhden padan ihme! Perunat, fenkoli ja sipuli asetellaan padan pohjalle ja päälle nostetaan kokonainen paisti. Paiston aikana lampaan paistista tihkuva rasva kypsentää pohjalla olevat lisukkeet. Tarjoa esim.pääsiäispöydässä herneiden ja fetajuuston kanssa
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1,8 kgLampaan lapa (luuton) (Paistit ovat n.1.3-2 kg/kpl)
  • 1 tlrosmariini kuivattu
  • 2 tlkuivattua timjamia
  • 1 tlkuivattua oreganoa
  • ½ tlvalkopippuria
  • 1 tlchilijauhetta
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplfenkolia
  • 6 kplperunaa
  • 2 kplsipuli

Lisäksi

  • öljyä ruskistamiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sulata paisti 1-2vrk jääkaapissa

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ennen paistamsta

Hiero mausteet paistin pintaan ja ruskista paisti kauttaaltaan öljyssä

Viipaloi sillä aikaa fenkoli sekä sipuli suikaleiksi ja perunat viipaleiksi

Asettele peruna,fenkoli ja sipuli padan pohjalle, suolaa ja pippuroi kevyesti

Nosta ruskistettu paisti päälle, kaada pannulle jäänyt liemi päälle ja nosta pata uuniin

Paista 150 asteessa kunnes paistin sisälämpötilä 60 astetta

Ota pata uunista ja peitä kannella tai foliolla ja anna vetäytyä 10-15min

Leikkaa liha perunoiden,fenkolin ja sipulin päälle ouhuiksi siivuiksi. Suolaa siivut kevyesti.

Tarjoa minttuherneiden ja fetajuuston kera

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä