Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Sushifanin uusi lemppari

Lämmin sushivuoka – helppo uunisushi vaatii vain vartin valmistelua

1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min

Hauduta sushiriisi uunissa ja kuorruta lohitäytteellä. Viimeistele lämmin sushivuoka majoneesilla, srirachalla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Nauti sellaisenaan tai kääräise pieneen palaan noria.

17.11.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
3 dl
sushiriisiä
1 rkl
rypsiöljyä (vuoan voiteluun)
6 dl
vettä
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
Täyte
400 g
kirjolohta
2 rkl
sushi-inkivääriä
1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
srirachakastiketta
¼ tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulinvartta
2 rkl
majoneesia
1 rkl
srirachakastiketta
2 tl
seesaminsiemeniä
(4
norileväarkkia)

Lämmin sushivuoka – ohje:

  1. Pese sushiriisi kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.
  2. Voitele uunivuoka (20 × 30 cm) öljyllä. Levitä riisi vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Mittaa päälle vesi. Peitä vuoka foliolla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  3. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Valuta kypsän riisin päälle ja peitä foliolla. Anna maustua huoneenlämmössä täytteiden valmistuksen ajan.
  4. Poista lohesta nahka ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi (1 × 1 cm). Valuta ja hienonna sushi-inkivääri. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja mausta srirachalla, sushi-inkiväärillä ja suolalla. Lisää kuutioitu lohi ja sekoita. Lisää seos vuokaan sushiriisin päälle. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia.
  5. Hienonna kevätsipuli. Viimeistele vuoka majoneesilla, srirachalla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
  6. Tarjoa lämmin sushivuoka sellaisenaan tai kääräise pieneen palaan noria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt