Sushifanin uusi lemppari
Lämmin sushivuoka – helppo uunisushi vaatii vain vartin valmistelua
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Hauduta sushiriisi uunissa ja kuorruta lohitäytteellä. Viimeistele lämmin sushivuoka majoneesilla, srirachalla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Nauti sellaisenaan tai kääräise pieneen palaan noria.
Reseptin ainekset
4 annosta
3 dl
sushiriisiä
1 rkl
rypsiöljyä (vuoan voiteluun)
6 dl
vettä
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
Täyte
400 g
kirjolohta
2 rkl
sushi-inkivääriä
1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
srirachakastiketta
¼ tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulinvartta
2 rkl
majoneesia
1 rkl
srirachakastiketta
2 tl
seesaminsiemeniä
(4
norileväarkkia)
Lämmin sushivuoka – ohje:
- Pese sushiriisi kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.
- Voitele uunivuoka (20 × 30 cm) öljyllä. Levitä riisi vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Mittaa päälle vesi. Peitä vuoka foliolla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Valuta kypsän riisin päälle ja peitä foliolla. Anna maustua huoneenlämmössä täytteiden valmistuksen ajan.
- Poista lohesta nahka ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi (1 × 1 cm). Valuta ja hienonna sushi-inkivääri. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja mausta srirachalla, sushi-inkiväärillä ja suolalla. Lisää kuutioitu lohi ja sekoita. Lisää seos vuokaan sushiriisin päälle. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia.
- Hienonna kevätsipuli. Viimeistele vuoka majoneesilla, srirachalla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
- Tarjoa lämmin sushivuoka sellaisenaan tai kääräise pieneen palaan noria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat