


Täydellinen talvisalaatti
Lämmin satsumasalaatti – paistetut satsumat ja pehmeä juusto tekevät salaatista vastustamattoman
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Lämmin satsumasalaatti on juustoinen kahden sitruksen salaatti, jossa satsumat paistetaan ensin pannulla pehmeiksi. Lopuksi pannulla kiehautetaan klementiineistä maukas kastike.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
satsumaa
2
klementiiniä
2 rkl + ½ dl
oliiviöljyä
4 rkl
timjamia hienonnettuna
1 tl
hunajaa
½ + ½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua neilikkaa
¼ tl
mustapippuria
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 (250 g)
punasalaattia
1 pkt (200 g)
valkohomejuustoa
1 dl
pistaasipähkinöitä
1 dl
manteleita
Lämmin satsumasalaatti – ohje:
- Kuori satsumat ja irrota lohkot. Purista klementiineistä mehut.
- Lämmitä 2 rkl öljyä pannulla. Laita timjami ja satsumapalat pannulle, lisää hunaja ja paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää suola (0,5 tl), neilikka ja pippuri. Paista vielä 2–3 minuuttia.
- Ota hedelmät pannulta ja nosta lieden lämpötilaa. Kaada pannulle mehu ja vispaa joukkoon loppu öljy. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää etikka ja suola (0,5 tl). Keitä pari minuuttia niin, että liemi paksuuntuu hieman.
- Revi salaatti vadille. Leikkaa juusto paloiksi ja lisää salaattiin. Hienonna pähkinät sekä mantelit salaatin päälle. Lisää hedelmät ja kastike lämpiminä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat