Maku

Lammin ohut pitoleipä

1 h 30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 10 min
MU
KA
4.2
0
Julkaistu: 20.9.2010


Reseptin ainekset (30 palaa)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 9 dlhiivaleipäjauhoja
  • 75 gvoita
Tulosta

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä voi. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Taputtele taikina pellin kokoiseksi levyksi jauhotetuin käsin. Kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia. Aja levy taikinapyörällä pieniksi neliöiksi ja pistele neliöt haarukalla. Paista Lammin ohut pitoleipä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

Kommentoi »