Maku

Lammin ohut pitoleipä

1 h 30 min
MU
KA
4.2
0


 

Tulosta
Teksti Katariina Korkeaoja, Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (30 palaa)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 9 dlhiivaleipäjauhoja
  • 75 gvoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä voi. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Taputtele taikina pellin kokoiseksi levyksi jauhotetuin käsin. Kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia. Aja levy taikinapyörällä pieniksi neliöiksi ja pistele neliöt haarukalla. Paista Lammin ohut pitoleipä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.2