Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lammin ohut pitoleipä

1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Reseptin ainekset
30 palaa
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
9 dl
hiivaleipäjauhoja
75 g
voita

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä voi. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Taputtele taikina pellin kokoiseksi levyksi jauhotetuin käsin. Kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia. Aja levy taikinapyörällä pieniksi neliöiksi ja pistele neliöt haarukalla. Paista Lammin ohut pitoleipä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt