Paahdetun fetan pauloissa
Lämmin fetasalaatti − uunifetapastasta tutut maut kohtaavat nyt lämpimänä salaattina
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Uunissa paahtuneet kasvikset ja feta täydentyvät pinaatilla tai rucolalla ja kirpsakalla kastikkeella. Salaatin kanssa maistuu rapeakuorinen leipä.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
fetajuustoa
2 rs (à 250 g)
miniluumutomaatteja
2
paprikaa
2
punasipulia
½ tl
suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
Kastike
2 rkl
punaviinietikkaa
½ dl
oliiviöljyä
1 tl
oreganoa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 l
babypinaattia tai rucolaa
Lämmin fetasalaatti − ohje:
- Laita fetajuusto ja tomaatit uunivuokaan.
- Leikkaa paprikat ja punasipulit sopiviksi suupaloiksi ja lisää vuokaan fetan ympärille. Ripottele suola kasvikselle ja öljy kasvisten lisäksi myös fetajuuston päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Yhdistä kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi. Kääntele pinaatti ja / tai rucola sekä kastike kuumien kasvisten joukkoon. Tarjoa heti.
Vinkki!
Salaatti kannattaa syödä pikaisesti uunista ottamisen jälkeen, sillä feta kovettuu jäähtyessään.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat