Maku

Lämmin broilerisalaatti

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Ihana lämmin broilerisalaatti maistuu kylminäkin päivinä! Kanasalaatti saa makua itse marinoiduista broilerileikkeistä ja grillatuista kasviksista.
GL
LA
MA
MU
4.5
1
Julkaistu: 13.6.2012


Ainekset (4 annosta)

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3 tlcajunmaustetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 340 gmaustamattomia broilerinfileitä

Salaatti

  • 2 kplpaprikaa
  • 2 kpltomaattia
  • 2 kplavomaankurkkua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 1 dloliiveja

Koristeluun

  • 1/2 kplsitruunaa (viipaloituna)
Tulosta

Lämmin broilerisalaatti valmistuu näin:

Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Kaada ne broilerinleikkeiden päälle rasiaan. Kääntele leikkeitä niin, että ne maustuvat joka puolelta. Anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia, tai pikamarinoi huoneenlämmössä 1/2 tuntia.

Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Paloittele paprikat reiluiksi suupaloiksi. Puolita tomaatit. Paloittele kurkut.

Ota lihat huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Grillaa tai pariloi broilerit kypsiksi.

Sivele paprikapaloille ja tomaattien leikkuupinnoille öljyä. Pariloi tai grillaa paprikapalat ja tomaatit kevyesti.

Huuhtele, kuivaa ja revi salaatit vadille. Levitä päälle kurkkuviipaleet, paprikat, tomaatit ja oliivit. Leikkaa broilerinfileet vinoviipaleiksi ja nosta salaatin päälle.

Koristele lämmin kanasalaatti sitruunaviipaleilla.

Tarjoa broilerisalaatti lämpimänä leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
1 kommentti