


Köfte – turkkilaiset lihapullat lampaan jauhelihasta
40 min
Köfte eli turkkilaiset lammaslihapullat hurmaavat mehevyydellään ja mausteillaan. Köftet sopivat tarjottavaksi esimerkiksi riisin, jogurttikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.
Reseptin ainekset
20 kpl
750 g
lampaan jauhelihaa
1
sipuli (hienonnettuna)
1
muna
50 g
vaaleaa leipää (kuivahtanutta murusina)
¾ dl
lehtipersiljaa
½ dl
pinjansiemeniä
½ dl
korintteja
2
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
2 tl
suolaa
2 tl
kanelia
1 ½ tl
paprikajauhetta (savu)
1 ½ tl
juustokuminaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
chilijauhetta
Köfte eli turkkilaiset lihapullat – ohje:
- Tee lihamureketaikina sekoittamalla kaikki aiheet kulhossa tasaiseksi massaksi.
- Muotoile murekemassasta luumun kokoisia pitkulaisia lammaspyöryköitä.
- Grillaa köftet kypsiksi tai kypsennä öljyssä paistokasarissa.
- Tarjoa lammaspyöryköiden lisänä esimerkiksi feta-jogurttikastiketta, grillattuja kasviksia ja keitettyä riisiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat