Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lammaspaimenen paistos mustilla torvisienillä

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min

Englantilaisten rakastaman lammaspaimenen paistoksen kotimaiseen versioon on käytetty reilusti mustia torvisieniä. Suosittelemme!

2.9.2014
Reseptin ainekset
5 annosta
Perunasose
1 kg
perunaa
50 g
voita
1 dl
kevytmaitoa
1/4 tl
suolaa
2 kpl
keltuaista
Sieni-lammaskastike
7 dl
mustatorvisieniä
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
tomaattipyreetä
300 g
lampaan jauhelihaa
2 kpl
porkkanaa
2 rkl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
1 rkl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
2 tl
worcestershirenkastiketta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 kpl
lihaliemikuutiota
4 dl
vettä
Pinnalle
3 rkl
voita (nokareina)
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)

Valmista lammaspaimenen paistos näin:

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat, lisää voi ja maito. Mausta suolalla. Anna jäähtyä haaleaksi.

Puhdista ja pilko torvisienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna sieni-sipuliseosta pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tomaattipyree ja kuumenna hetki. Kaada seos kattilaan.

Ruskista jauheliha ja kaada kattilaan.

Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi. Lisää kattilaan porkkanat, mausteet ja vesi. Murenna mukaan lihaliemikuutio. Anna kastikkeen hautua noin 30 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku, lisää mausteita tarvittaessa ja kaada kastike uunivuoan pohjalle.

Lisää keltuaiset haaleaan muusiin ja levitä muusi kastikkeen päälle. Lisää halutessasi pinnalle muutama voinokare tai raastettua parmesaania.

Kypsennä lammas-sienipaistosta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä ja ruoka on läpensä kuumaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt