Maku

Lammaspaimenen paistos mustilla torvisienillä

1 h 40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen1 h
Englantilaisten rakastaman lammaspaimenen paistoksen kotimaiseen versioon on käytetty reilusti mustia torvisieniä. Suosittelemme!
GL
3.67
2
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (5 annosta)

Perunasose

  • 1 kgperunaa
  • 50 gvoita
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 kplkeltuaista

Sieni-lammaskastike

  • 7 dlmustatorvisieniä
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 300 glampaan jauhelihaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 2 tlworcestershirenkastiketta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 4 dlvettä

Pinnalle

  • 3 rklvoita (nokareina)
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Tulosta

Valmista lammaspaimenen paistos näin:

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat, lisää voi ja maito. Mausta suolalla. Anna jäähtyä haaleaksi.

Puhdista ja pilko torvisienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna sieni-sipuliseosta pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tomaattipyree ja kuumenna hetki. Kaada seos kattilaan.

Ruskista jauheliha ja kaada kattilaan.

Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi. Lisää kattilaan porkkanat, mausteet ja vesi. Murenna mukaan lihaliemikuutio. Anna kastikkeen hautua noin 30 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku, lisää mausteita tarvittaessa ja kaada kastike uunivuoan pohjalle.

Lisää keltuaiset haaleaan muusiin ja levitä muusi kastikkeen päälle. Lisää halutessasi pinnalle muutama voinokare tai raastettua parmesaania.

Kypsennä lammas-sienipaistosta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä ja ruoka on läpensä kuumaa.

MITÄ PIDIT?
3.67