Letitä lammasherkku pääsiäispöytään! Appelsiinilla marinoidut lammasletit tarjoillaan itse tehdyn maustevoin kanssa
3 h 45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
3 h 15 minTarjoille pääsiäisen klassikkoruoka uudella tavalla! Hauskat lammasletit saavat makua appelsiinimarinadista ja sitruksisesta maustevoista. Maustevoi on helppo tehdä itse pehmittämällä voi ja lisäämällä siihen omia lempimausteita ja -yrttejä.
GL
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.3.2021

Letitä lammasherkku pääsiäispöytään! Appelsiinilla marinoidut lammasletit tarjoillaan itse tehdyn maustevoin kanssa
Reseptin ainekset (6 annosta )
- 1 kglampaan ulkofileetä
Marinadi
- 1appelsiinin kuori ja mehu
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
- 2valkosipulinkynttä
- 2 tlfenkolinsiemeniä
- ⅓ tl mustapippuria
Paistaminen
- rypsiöljyä ja voita
Maustevoit (40 annosta)
- 500 gvoita
Sitruuna-minttuvoi
- 1 dlpersiljaa
- 1 dlminttua
- 2 tlsitruunan kuorta
- 1 tlsitruunan mehua
Appelsiini-fenkolivoi
- 1valkosipulinkynsi
- 2 tlappelsiinin kuorta
- 1 tlappelsiinin mehua
- 2 tlfenkolinsiemeniä
- 1 dlbasilikaa
Lammasletit valmistuvat näin:
- Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Purista appelsiinista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste öljyyn ja balsamiviinietikkaan.
- Hienonna valkosipulinkynnet. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Lisää mausteet marinadiin.
- Poista lihoista ylimääräiset kalvot ja kuivaa lihat talouspaperilla. Laita fileet ja marinadi muovipussiin. Sulje pussi ja laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Kääntele pussia välillä.
- Ota lihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Pyyhi marinadi lihan pinnasta.
- Leikkaa fileet pitkittäin kolmeen säikeeseen, jotka jäävät toisesta päästä kiinni. Letitä säikeet ja kiinnitä päät cocktailtikulla.
- Kuumenna öljyn ja voin seos paistinpannulla. Nosta kaksi lihalettiä kerrallaan pannulle ja paista lihoihin kauttaaltaan ruskea pinta.
- Nosta lihat uunivuokaan. Paina paistomittari lihaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lihat ovat mehevän kypsiä, kun sisälämpötila on noin 60 astetta.
- Kääri kypsät fileet folion sisään 5 minuutiksi. Viipaloi lammasletit, tarjoa maustevoin ja kaura-parsasalaatin kanssa.
Maustevoit valmistuvat näin:
- Pehmitä voi notkeaksi huoneenlämmössä tai mikrossa. Jaa voi kahteen osaan.
- Hienonna yrtit ja valkosipulinkynsi. Raasta sitruunan ja appelsiinin kuori ja purista mehut. Murskaa fenkolinsiemenet.
- Sekoita mausteet voihin. Kumoa voit leivinpapereille ja muotoile pötköiksi (Ø 4–5 cm). Sulje paperin päät tiukasti. Anna kovettua jääkaapissa tai pakastimessa. Leikkaa tangoista maustevoinappeja.

Kuin ravintolassa! Balsamicomarinoitu karitsankare ja paahdetut ratatouillekasvikset tekevät koti-illallisesta juhlan
Maku

Lampaanpaisti – suosikkiresepti, joka takaa paistin mehevyyden ja herkullisen maun
Maku

Nyhtölammas – "Onnistuu aina, suosittelen!" kehuu reseptiä testannut lukijamme
Maku

Karitsankare – yrteillä ja valkosipulilla maustettu liha sulaa suuhun
Maku

Pääsiäisen lammaspaisti – parhaat vinkit herkullisen paistin valmistamiseen

Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!
Maku

Välimerellinen lammaspata
Maku

Lampaanlapa foliossa Bovikin luomutilan tapaan
Maku