Letitä lammasherkku pääsiäispöytään! Appelsiinilla marinoidut lammasletit tarjoillaan itse tehdyn maustevoin kanssa
gluteeniton
munaton
3 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 15 min
Tarjoille pääsiäisen klassikkoruoka uudella tavalla! Hauskat lammasletit saavat makua appelsiinimarinadista ja sitruksisesta maustevoista. Maustevoi on helppo tehdä itse pehmittämällä voi ja lisäämällä siihen omia lempimausteita ja -yrttejä.

Reseptin ainekset 6 annosta
1 kglampaan ulkofileetä
Marinadi
1appelsiinin kuori ja mehu
½ dl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
2valkosipulinkynttä
2 tlfenkolinsiemeniä
⅓ tl mustapippuria
Paistaminen
rypsiöljyä ja voita
Maustevoit (40 annosta)
500 gvoita
Sitruuna-minttuvoi
1 dlpersiljaa
1 dlminttua
2 tlsitruunan kuorta
1 tlsitruunan mehua
Appelsiini-fenkolivoi
1valkosipulinkynsi
2 tlappelsiinin kuorta
1 tlappelsiinin mehua
2 tlfenkolinsiemeniä
1 dlbasilikaa
Lammasletit valmistuvat näin:
- Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Purista appelsiinista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste öljyyn ja balsamiviinietikkaan.
- Hienonna valkosipulinkynnet. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Lisää mausteet marinadiin.
- Poista lihoista ylimääräiset kalvot ja kuivaa lihat talouspaperilla. Laita fileet ja marinadi muovipussiin. Sulje pussi ja laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Kääntele pussia välillä.
- Ota lihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Pyyhi marinadi lihan pinnasta.
- Leikkaa fileet pitkittäin kolmeen säikeeseen, jotka jäävät toisesta päästä kiinni. Letitä säikeet ja kiinnitä päät cocktailtikulla.
- Kuumenna öljyn ja voin seos paistinpannulla. Nosta kaksi lihalettiä kerrallaan pannulle ja paista lihoihin kauttaaltaan ruskea pinta.
- Nosta lihat uunivuokaan. Paina paistomittari lihaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lihat ovat mehevän kypsiä, kun sisälämpötila on noin 60 astetta.
- Kääri kypsät fileet folion sisään 5 minuutiksi. Viipaloi lammasletit, tarjoa maustevoin ja kaura-parsasalaatin kanssa.
Maustevoit valmistuvat näin:
- Pehmitä voi notkeaksi huoneenlämmössä tai mikrossa. Jaa voi kahteen osaan.
- Hienonna yrtit ja valkosipulinkynsi. Raasta sitruunan ja appelsiinin kuori ja purista mehut. Murskaa fenkolinsiemenet.
- Sekoita mausteet voihin. Kumoa voit leivinpapereille ja muotoile pötköiksi (Ø 4–5 cm). Sulje paperin päät tiukasti. Anna kovettua jääkaapissa tai pakastimessa. Leikkaa tangoista maustevoinappeja.