Maku

Lammaskaali uunissa

4 h 15 min
3.7
1

Lammaskaali uunissa

GL
MU
1
3.7
Perinteinen lammaskaali toimii aina! Hauduta lammaskaalia pitkään uunissa niin saat ihanan mehevän ruoan ja murean lihan.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 glampaanlihaa (luullista lapaa paloiteltuna)
  • 1000 gvalkokaalia
  • 2 rklvoita
  • 2 rklsiirappia
  • 5 kplsalottisipulia
  • 3 kplporkkanaa
  • 1/2 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmeiramia
  • 4 kpllaakerinlehteä

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Ruskista lihapalat pannussa ruokalusikallisessa voita.

Siirrä lampaanliha kannelliseen uunivuokaan tai -pataan.

Poista kaalista uloimmat lehdet. Paloittele kaali melko isoiksi lohkoiksi.

Kuullota kaalia voissa ja siirapissa, kunnes se hieman pehmenee. Lisää kaali samaan vuokaan lihan kanssa.

Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Lisää ne mausteiden kanssa vuokaan.

Hauduta lihaa kannella peitettynä 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes liha on kypsää ja mureaa.

Tarkista maku ja viimeistele lammaskaali tuoreella silputulla meiramilla ja persiljalla.

Tarjoa lammaskaali keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki!

 Kokeile keräkaalin tilalla savoijinkaalia.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä