Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lammaskaali uunissa

4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h 0 min

Perinteinen lammaskaali toimii aina! Hauduta lammaskaalia pitkään uunissa niin saat ihanan mehevän ruoan ja murean lihan.

19.2.2014
Reseptin ainekset
6 annosta
1,5 kg
lampaanlihaa (luullista lapaa paloiteltuna)
1 kg
keräkaalia
2 rkl
voita
2 rkl
siirappia
5–6 kpl
salottisipulia
3 kpl
porkkanaa
1/2 tl
mustapippuria (kokonaisia)
2 tl
suolaa
1 tl
meiramia
4 kpl
laakerinlehteä
Tarjoiluun
tuoretta meiramia ja persiljaa (silputtuna)

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Ruskista lihapalat pannussa ruokalusikallisessa voita.

Siirrä lampaanliha kannelliseen uunivuokaan tai -pataan.

Poista kaalista uloimmat lehdet. Paloittele kaali melko isoiksi lohkoiksi.

Kuullota kaalia voissa ja siirapissa, kunnes se hieman pehmenee. Lisää kaali samaan vuokaan lihan kanssa.

Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Lisää ne mausteiden kanssa vuokaan.

Hauduta lihaa kannella peitettynä 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes liha on kypsää ja mureaa.

Tarkista maku ja viimeistele lammaskaali tuoreella silputulla meiramilla ja persiljalla.

Tarjoa lammaskaali esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

 Kokeile keräkaalin tilalla savoijinkaalia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt