Maku

Lammaskaali uunissa

4 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
4 h
Perinteinen lammaskaali toimii aina! Hauduta lammaskaalia pitkään uunissa niin saat ihanan mehevän ruoan ja murean lihan.
GL
MU
3.8
3
Julkaistu 19.2.2014


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1,5 kglampaanlihaa (luullista lapaa paloiteltuna)
  • 1 kgkeräkaalia
  • 2 rklvoita
  • 2 rklsiirappia
  • 5–6 kplsalottisipulia
  • 3 kplporkkanaa
  • 1/2 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmeiramia
  • 4 kpllaakerinlehteä

Tarjoiluun

  • tuoretta meiramia ja persiljaa (silputtuna)
Tulosta

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Ruskista lihapalat pannussa ruokalusikallisessa voita.

Siirrä lampaanliha kannelliseen uunivuokaan tai -pataan.

Poista kaalista uloimmat lehdet. Paloittele kaali melko isoiksi lohkoiksi.

Kuullota kaalia voissa ja siirapissa, kunnes se hieman pehmenee. Lisää kaali samaan vuokaan lihan kanssa.

Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Lisää ne mausteiden kanssa vuokaan.

Hauduta lihaa kannella peitettynä 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes liha on kypsää ja mureaa.

Tarkista maku ja viimeistele lammaskaali tuoreella silputulla meiramilla ja persiljalla.

Tarjoa lammaskaali esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

 Kokeile keräkaalin tilalla savoijinkaalia.

3 kommenttia