


Lämmittävä lammaspata
Lammaskaali – perinteinen norjalainen pataruoka valmistuu hitaasti haudutellen
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Lammaskaali on mainio viikonloppuruoka, joka saa muhia kypsäksi liedellä muiden askareiden aikana. Mehevä lammaskaali maistuu ihanalta puolukkahillon kera!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Lammaskaali
1 kg
lampaanlihaa (luullista lapaa paloiteltuna, potkaa tai paistia)
1 kg
valkokaalia
3
porkkanaa
2
sipulia tai 6 salottisipulia
2 rkl
rypsiöljyä
5 dl
vettä
3 rkl
siirappia
2–3
laakerinlehteä
½ rku
timjamia
2 tl
suolaa
1 tl
meiramia
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
½ rku
timjamia (tai persiljaa)
puolukoita tai puolukkahilloa
Lammaskaali – ohje:
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna rasva padassa. Ruskista rasvassa ensin lihat. Lisää porkkanat ja sipulit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi kaali ja kääntele hetken.
- Lisää pataan vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla keskilämmöllä pari tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita välillä ja lisää nestettä tarvittaessa.
- Viimeistele pata timjamilla ja/tai persiljalla. Tarjoa lammaskaali sellaisenaan ruisleivän ja puolukoiden kanssa. Voit keittää lisukkeeksi myös perunoita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat