Lammaskaali
2 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 45 minLammaskaali on mainio viikonloppuruoka, joka saa muhia kypsäksi liedellä muiden askareiden aikana. Mehevä lammaskaali maistuu ihanalta puolukkahillon kera!
GL
LA
MA
MU
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.11.2005

Lammaskaali
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 850 glampaanlihaa
- 2 rklrypsiöljyä
- 3 kpllaakerinlehteä
- 2 rklmaustepippuria (kokonaisia)
- 2 kpllihaliemikuutiota
- 1000 gkeräkaalia
- 3 kplporkkanaa
- 2 kplsipulia
- 1 rklmeiramia
- 4 rklpersiljaa
Ruskista lihakuutiot öljyssä pannulla. Siirrä lihat isoon pataan tai kattilaan. Lisää pannulle vähän vettä ja kiehauta. Kaada paistoliemi kattilaan ja lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mausteet sekä liemikuutiot. Anna kiehua alhaisella lämmöllä noin tunnin ajan.
Suikaloi kaali. Viipaloi porkkanat ja silppua sipulit. Lisää ne pataan ja anna porista hiljalleen noin 45 minuuttia tai kunnes ruoka on kypsää. Mausta meiramilla tai oreganolla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa. Hienonna persiljaa lammaskaalikeiton päälle.
Tarjoa lammaskaalin kanssa puolukkasurvosta tai -hilloa. Myös ruisleipä maistuu lammaskaali kanssa.