Maku

Lammaskaali

2 h 15 min
3.6
2

Lammaskaali

GL
LA
MA
MU
2
3.6
Lammaskaali on mainio lauantairuoka, joka saa muhia kypsäksi liedellä muiden askareiden aikana. Mehevä lammaskaali maistuu ihanalta puolukkahillon kera!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 850 glampaanlihaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 2 rklmaustepippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 1000 gkeräkaalia
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 1 rklmeiramia
  • 4 rklpersiljaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Ruskista lihakuutiot öljyssä pannulla. Siirrä lihat isoon pataan tai kattilaan. Lisää pannulle vähän vettä ja kiehauta. Kaada paistoliemi kattilaan ja lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mausteet sekä liemikuutiot. Anna kiehua alhaisella lämmöllä noin tunnin ajan.

Suikaloi kaali. Viipaloi porkkanat ja silppua sipulit. Lisää ne pataan ja anna porista hiljalleen noin 45 minuuttia tai kunnes ruoka on kypsää. Mausta meiramilla tai oreganolla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa. Hienonna persiljaa lammaskaalikeiton päälle.

Tarjoa lammaskaalin kanssa puolukkasurvosta tai -hilloa. Myös ruisleipä maistuu lammaskaali kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä