3,7(18)
Lammaskaali
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min
Lammaskaali on mainio viikonloppuruoka, joka saa muhia kypsäksi liedellä muiden askareiden aikana. Mehevä lammaskaali maistuu ihanalta puolukkahillon kera!
Julkaistu 9.11.2005
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
850 glampaanlihaa
2 rklrypsiöljyä
3 kpllaakerinlehteä
2 rklmaustepippuria (kokonaisia)
2 kpllihaliemikuutiota
1000 gkeräkaalia
3 kplporkkanaa
2 kplsipulia
1 rklmeiramia
4 rklpersiljaa

Ruskista lihakuutiot öljyssä pannulla. Siirrä lihat isoon pataan tai kattilaan. Lisää pannulle vähän vettä ja kiehauta. Kaada paistoliemi kattilaan ja lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mausteet sekä liemikuutiot. Anna kiehua alhaisella lämmöllä noin tunnin ajan.

Suikaloi kaali. Viipaloi porkkanat ja silppua sipulit. Lisää ne pataan ja anna porista hiljalleen noin 45 minuuttia tai kunnes ruoka on kypsää. Mausta meiramilla tai oreganolla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa. Hienonna persiljaa lammaskaalikeiton päälle.

Tarjoa lammaskaalin kanssa puolukkasurvosta tai -hilloa. Myös ruisleipä maistuu lammaskaali kanssa.

2 kommenttia