Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Lämmittävä lammaspata

Lammaskaali – perinteinen norjalainen pataruoka valmistuu hitaasti haudutellen

2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min

Lammaskaali on mainio viikonloppuruoka, joka saa muhia kypsäksi liedellä muiden askareiden aikana. Mehevä lammaskaali maistuu ihanalta puolukkahillon kera!

22.11.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Lammaskaali
1 kg
lampaanlihaa (luullista lapaa paloiteltuna, potkaa tai paistia)
1 kg
valkokaalia
3
porkkanaa
2
sipulia tai 6 salottisipulia
2 rkl
rypsiöljyä
5 dl
vettä
3 rkl
siirappia
2–3
laakerinlehteä
½ rku
timjamia
2 tl
suolaa
1 tl
meiramia
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
½ rku
timjamia (tai persiljaa)
puolukoita tai puolukkahilloa

Lammaskaali – ohje:

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna rasva padassa. Ruskista rasvassa ensin lihat. Lisää porkkanat ja sipulit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi kaali ja kääntele hetken.
  3. Lisää pataan vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla keskilämmöllä pari tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita välillä ja lisää nestettä tarvittaessa.
  4. Viimeistele pata timjamilla ja/tai persiljalla. Tarjoa lammaskaali sellaisenaan ruisleivän ja puolukoiden kanssa. Voit keittää lisukkeeksi myös perunoita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt