Maku

Lammas-rendang on liharuokien aatelia – näin valmistat mureaakin mureamman lihacurryn

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Indonesialainen, maailmalla hehkutettu rendang-lihapata valmistetaan nyt lampaanpotkista, jotka hautuvat mausteiden kanssa mureaksi lihacurryksi. Resepti on gluteeniton ja maidoton.
MU
GL
MA
0
0
Julkaistu: 28.10.2021


Reseptin ainekset (4–6 annosta )

  • 4 (1½ kg) lampaan- tai karitsanpotkaa
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2–3 chiliä
  • 2 rklraastettua inkivääriä
  • 1sitruunaruoho
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1kanelitanko
  • 1tähtianis
  • 2 tlkorianteria
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlkurkumaa
  • ½ tl kardemummaa
  • 1laakerinlehti
  • 50 gtamarinditahnaa
  • 400 gkookosmaitoa
  • 3 dllämmintä lihalientä
Tulosta

Lammas-rendang valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilit, poista siemenet ja kanta. Hienonna chilit. Raasta inkivääri. Hienonna sitruunaruohon violetin valkoinen osa.
  2. Kuumenna isossa padassa 2 rkl öljyä. Ruskista lampaanpotkat siinä ensin kauttaaltaan ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Lisää pannulle loput öljystä (2 rkl) ja kuumenna. Lisää sipulit, valkosipulit, chilit, inkivääri sekä sitruunaruoho. Kuullota, kunnes ne pehmenevät hieman.
  4. Lisää kuivat mausteet ja paista vielä muutama minuutti. Siirrä potkat pataan ja kääntele kauttaaltaan mausteissa.
  5. Lisää tamarinditahna, kookosmaito ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 2–3 tuntia, kunnes potkien liha on niin kypsää ja mureaa, että se irtoaa luista hajoten ja kastike sakenee.

Vinkki!

Tarjoa esimerkiksi limellä maustetun basmatiriisin kanssa.

Kommentoi »