


Lammas-rendang on liharuokien aatelia – näin valmistat mureaakin mureamman lihacurryn
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Indonesialainen, maailmalla hehkutettu rendang-lihapata valmistetaan nyt lampaanpotkista, jotka hautuvat mausteiden kanssa mureaksi lihacurryksi. Resepti on gluteeniton ja maidoton.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
4 (1½ kg)
lampaan- tai karitsanpotkaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2–3
chiliä
2 rkl
raastettua inkivääriä
1
sitruunaruoho
½ dl
rypsiöljyä
1
kanelitanko
1
tähtianis
2 tl
korianteria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
kurkumaa
½ tl
kardemummaa
1
laakerinlehti
50 g
tamarinditahnaa
400 g
kookosmaitoa
3 dl
lämmintä lihalientä
Lammas-rendang valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilit, poista siemenet ja kanta. Hienonna chilit. Raasta inkivääri. Hienonna sitruunaruohon violetin valkoinen osa.
- Kuumenna isossa padassa 2 rkl öljyä. Ruskista lampaanpotkat siinä ensin kauttaaltaan ja siirrä sivuun odottamaan.
- Lisää pannulle loput öljystä (2 rkl) ja kuumenna. Lisää sipulit, valkosipulit, chilit, inkivääri sekä sitruunaruoho. Kuullota, kunnes ne pehmenevät hieman.
- Lisää kuivat mausteet ja paista vielä muutama minuutti. Siirrä potkat pataan ja kääntele kauttaaltaan mausteissa.
- Lisää tamarinditahna, kookosmaito ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 2–3 tuntia, kunnes potkien liha on niin kypsää ja mureaa, että se irtoaa luista hajoten ja kastike sakenee.
Vinkki!
Tarjoa esimerkiksi limellä maustetun basmatiriisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat