


Lammas-kaalipata
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Lammas-kaalipata valmistuu karitsanjauhelihasta, savoijinkaalista ja ohrasta. Olut antaa lammas-kaalipataan herkullista makua. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
lampaan jauhelihaa (tai karitsanjauhelihaa, pakaste)
2 rkl
rypsiöljyä
500 g
kurttu- eli savoijinkaalia
1 dl
ohrasuurimoita
2 dl
keskiolutta
2 dl
kasvislientä
1 tl
meiramia (kuivattua)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Tarjoiluun
100 g
smetanaa
2
maustekurkkua
Lammas-kaalipata – ohje:
- Ota lampaan jauheliha edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
- Ruskista jauheliha öljyssä korkeareunaisessa pannussa. Suikaloi kaali ja lisää se pannuun. Paista kaalia hetki, kunnes se pehmenee ja saa hieman väriä.
- Lisää ohrasuurimot, olut, kasvisliemi ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä välillä sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes ohra kypsyy.
- Tarkista padan maku.
- Tarjoa lammas-kaalipata smetanan ja silputun maustekurkun kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat