Maku

Lammas-kaalipata

24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
24 h
Lammas-kaalipata valmistuu karitsanjauhelihasta, savoijinkaalista ja ohrasta. Olut antaa lammas-kaalipataan herkullista makua. Suosittelemme!
MU
4
1
Julkaistu: 8.10.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 300 glampaan jauhelihaa (tai karitsanjauhelihaa, pakaste)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 500 gkurttu- eli savoijinkaalia
  • 1 dlohrasuurimoita
  • 2 dlkeskiolutta
  • 2 dlkasvislientä
  • 1 tlmeiramia (kuivattua)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 100 gsmetanaa
  • 2 kplmaustekurkkuja
Tulosta

Lammas-kaalipata valmistuu näin:

Ota jauheliha edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.

Ruskista jauheliha öljyssä korkeareunaisessa pannussa. Suikaloi kaali ja lisää se pannuun. Paista kaalia hetki, kunnes se pehmenee ja saa hieman väriä.

Lisää ohrasuurimot, olut, kasvisliemi ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä välillä sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes ohra kypsyy.

Tarkista lammas-kaalipadan maku.

Tarjoa lammas-kaalipata smetanan ja silputun maustekurkun kanssa.

1 kommentti