Maku

Lammas-kaalipata

24 h 20 min
4.3
1

Lammas-kaalipata

MU
1
4.3
Lammas-kaalipata valmistuu karitsanjauhelihasta, savoijinkaalista ja ohrasta. Olut antaa lammas-kaalipataan herkullista makua. Suosittelemme!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 glampaan jauhelihaa (tai karitsanjauhelihaa, pakaste)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 500 gkurttu- eli savoijinkaalia
  • 1 dlohrasuurimoita
  • 2 dlkeskiolutta
  • 2 dlkasvislientä
  • 1 tlmeiramia (kuivattua)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 100 gsmetanaa
  • 2 kplmaustekurkkuja

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Lammas-kaalipata valmistuu näin:

Ota jauheliha edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.

Ruskista jauheliha öljyssä korkeareunaisessa pannussa. Suikaloi kaali ja lisää se pannuun. Paista kaalia hetki, kunnes se pehmenee ja saa hieman väriä.

Lisää ohrasuurimot, olut, kasvisliemi ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä välillä sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes ohra kypsyy.

Tarkista lammas-kaalipadan maku.

Tarjoa lammas-kaalipata smetanan ja silputun maustekurkun kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä