


Lakulohi – nyt lakritsi maistuu graavatussa lohessa!
12 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 12 h 0 min
Lakulohi on uusi hittikala. Graavaa lohi niin kuin tavallisestikin, mutta lisää mausteeksi raakalakritsijauhetta. Lakritsi sopii lohen seuraan täydellisesti!
Reseptin ainekset
10 annosta
Lakulohi
750 g
tuoretta lohta (nahkoineen)
1 3/4 rkl
sormisuolaa
2 tl
sokeria
2 tl
raakalakritsijauhetta (esim. Urtekram)
Lakulohi valmistuu näin:
- Valmista lakulohi edellisenä päivänä kuin mitä sitä on tarkoitus syödä. Poista kalasta ruodot.
- Levitä filee voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Sekoita suola, sokeri ja lakritsijauhe keskenään. Hiero seos kalan pintaan. Suolaa kevyesti myös nahkapuoli.
- Sulje kala minigrip-pussiin.
- Pane lohi astiaan ja nosta jääkaappiin kevyen painon, kuten ruokalautasen, alle 12–24 tunniksi.
Vinkki!
Lakulohi sopii erityisen hyvin rieskasta ja tuorejuustosta koottuihin lohitikkuihin. Kokeile lakulohta myös makean saaristolaisleivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat