Maku

Lakulohi – nyt lakritsi maistuu graavatussa lohessa!

12 h 15 min
5
0

Lakulohi on uusi hittikala. Graavaa lohi niin kuin tavallisestikin, mutta lisää mausteeksi raakalakritsijauhetta. Lakritsi sopii lohen seuraan täydellisesti!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Lakulohi

  • 750 gtuoretta lohta (nahkoineen)
  • 1 3/4 rklsormisuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 2 tlraakalakritsijauhetta (esim. Urtekram)

Tee näin

12 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h

Lakulohi valmistuu näin:

  1. Valmista lakulohi edellisenä päivänä kuin mitä sitä on tarkoitus syödä. Poista kalasta ruodot.
  2. Levitä filee voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
  3. Sekoita suola, sokeri ja lakritsijauhe keskenään. Hiero seos kalan pintaan. Suolaa kevyesti myös nahkapuoli.
  4. Sulje kala minigrip-pussiin.
  5. Pane lohi astiaan ja nosta jääkaappiin kevyen painon, kuten ruokalautasen, alle 12–24 tunniksi.

Vinkki!

Lakulohi sopii erityisen hyvin rieskasta ja tuorejuustosta koottuihin lohitikkuihin. Kokeile lakulohta myös makean saaristolaisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
5