Maku

Lakkajälkkäri

45 min
4
1

Lakkajälkkäri

GL
KA
MU
1
4
Teksti Kirsi Salo
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gleipäjuustoa
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 dlmantelilikööriä

Lakkakiisseli

  • 5 dllakkoja
  • 4 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 4 rklvettä
  • 3 rklperunajauhoja

Karpalokastike

  • 5 dlkarpalo-puolukkatäysmehua
  • 1 rklperunajauhoja

Rahkausva

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlmaitorahkaa
  • 2 rklsokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Kuutioi juusto ja pane purkkiin vaniljasokerin ja manteliliköörin kanssa. Hölskytä niin, että maku leviää tasaisesti juustoon. Anna maustua jääkaapissa.

Keitä lakat veden ja sokerin kanssa vaaleiksi ja siivilöi liemi. Kaada mehu takaisin kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja siirrä liedeltä sivuun.

Sekoita perunajauhot veteen ja valuta suurus kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran kuumalla levyllä sekoittamatta.

Mittaa toiseen kattilaan karpalomehu ja perunajauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Ota heti liedeltä.

Vatkaa kerma ja yhdistä rahkan tai jogurtin kanssa. Mausta rahkausva sokerilla.

Lusikoi maljoihin ensin lakkakiisseliä, sitten juustopaloja, päälle karpalokastiketta ja kruunuksi rahkausvaa.
Tarjoa lakkajälkkäriä grilliaterian jälkiruokana.
•Karpalokastikkeen voit korvata herukoilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä